Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ στη Φλόριντα: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Ένας νεκρός, δεκάδες οι τραυματίες (βίντεο)

Σοκ στη Φλόριντα: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Ένας νεκρός, δεκάδες οι τραυματίες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου σε ένα λύκειο στη Φλόριντα, σύμφωνα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα, τον τοπικό αρχηγό της πυροσβεστικής και τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Την εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος Stoneman Douglas High School στη Φλόριντα διέταξαν οι αμερικανικές αρχές, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και «πολλά θύματα» από τα πυρά αγνώστου δράστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Πάρκλαντ, της Φλόριντα, περίπου 50 μίλια απόσταση από το Μαϊάμι.

Η αστυνομία απέκλεισε σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του δράστη.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο έσπευσε μεγάλος αριθμός ιατρικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά και ενήλικες που έχουν πληγεί από σφαίρες.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη δύο ατόμων που έχουν δεχθεί τα πυρά του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι άντρας.

Άλλα μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματισμένων σε πέντε, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις από το γραφείο του σερίφη, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν δεχθεί τις σφαίρες του δράστη. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πάνω από 20 τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρονται στα νοσοκομεία, δίχως να διευκρινίζεται η σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Στο Stoneman Douglas High School φοιτούν σχεδόν 3.000 παιδιά, τα οποία ήταν στις εγκαταστάσεις όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολικό συγκρότημα έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 παιδιά, τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε μία μεγάλη ντουλάπα, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις σφαίρες του δράστη.

Οι μαθητές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένουν βοήθεια από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, παράλληλα με την επιχείρηση για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του δράστη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr