Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επτά Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε μάχες με Κούρδους στην Εφρίν

Επτά Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε μάχες με Κούρδους στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Πέμπτη, 27η ημέρα της στρατιωτικής επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή της τουρκικής επίθεσης στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχτηκαν ότι ακόμα επτά στρατιώτες της τραυματίστηκαν σε δύο μάχες στην Εφρίν.

Ο τουρκικός στρατός και ο μισθοφορικός ισλαμικός Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), εξαπέλυσαν στις 20 Ιανουαρίου την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στην κυρίως συνιστώσα τους, τις σοσιαλπατριωτικές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που ελέγχουν τον θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Συνολικά δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού (20.000 άνδρες) και 5.000 άτακτοι παραστρατιωτικοί μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), υποστηριζόμενοι από τανκς και την τουρκική πολεμική αεροπορία, επιτίθενται σε 10.000 ελαφρά οπλισμένους Κούρδους πολιτοφύλακες.

Μετά από ένα σχεδόν μήνα, οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους έχουν καταφέρει να προχωρήσουν μόλις πέντε χιλιόμετρα στο έδαφος της Εφρίν και παραμένουν καθηλωμένοι από την κουρδική αντίσταση.

Στον πολεμικό χάρτη της Εφρίν που ακολουθεί, με γαλάζιο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη που τελούν υπό τουρκική κατοχή ή τουρκικό έλεγχο στη βορειοδυτική Συρία, όπως και η τουρκική εισβολή στα εδάφη της Εφρίν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr