Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Τραμπ στο FBI: Αντί να κάνει τη δουλειά του ασχολείται με τη ρωσική συνωμοσία

Επίθεση Τραμπ στο FBI: Αντί να κάνει τη δουλειά του ασχολείται με τη ρωσική συνωμοσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυρά κατά του FBI με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επικρίνοντας την ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ για το γεγονός ότι αναλώνει «πάρα πολύ χρόνο» στο θέμα της έρευνας για τα περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές.

«Πραγματικά είναι κρίμα που το FBI έχασε όλα τα σήματα που εστάλησαν από τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο της Φλόριντα. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποδείξουν τη ρωσική συνωμοσία με την εκστρατεία Τραμπ. Δεν υπάρχει συνωμοσία. Επιστρέψτε στα βασικά σας καθήκοντα και κάντε μας όλους περήφανους» πρόσθεσε, παρότι το FBI δεν ηγείται της έρευνας για τη ρωσική υπόθεση από τον περασμένο Μάιο.

Το FBI δέχεται πλήθος επικρίσεων μετά την παραδοχή της υπηρεσίας ότι στις 5 Ιανουαρίου είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από συγγενή του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου που άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο πρώην σχολείο του, στην πόλη Πάρκλαντ, την Τετάρτη, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους.

Στο τηλεφώνημα αυτό περιγράφετο η αποκλίνουσα συμπεριφορά του νεαρού και οι φονικές προθέσεις του.

Η έρευνα για τη ρωσική παρέμβαση στην προεδρική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 δεν διενεργείται πλέον από το FBI, αλλά από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, μετά την αποπομπή του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο 2017.

Διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές διεξάγουν ξεχωριστές έρευνες για την υπόθεση.

Δεκατρείς Ρώσοι, ανάμεσά τους ένας στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορήθηκαν την Παρασκευή από την αμερικανική Δικαιοσύνη ότι ευνόησαν την υποψηφιότητα του Τραμπ με δόλια μέσα.

Η Μόσχα χαρακτήρισε «παράλογους» τους ισχυρισμούς για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επίσης την Παρασκευή χαρακτήρισε το RIA Global LLC, την αμερικανική εταιρεία που παράγει περιεχόμενο για το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, «ξένο πράκτορα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr