Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός έτοιμος να επιτεθεί στην ανατολική Δαμασκό – Πώς έχουν οχυρωθεί οι ισλαμιστές

Ο συριακός στρατός έτοιμος να επιτεθεί στην ανατολική Δαμασκό – Πώς έχουν οχυρωθεί οι ισλαμιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ ισχυρές συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στη Δαμασκό και ανά πάσα στιγμή αναμένεται να εξαπολύσουν επίθεση στα ανατολικά προάστια της συριακής πρωτεύουσας, στην Ανατολική Γούτα, που ελέγχονται από ισλαμιστές και τζιχαντιστές, το συριακό επιτελείο έχει να αντιμετωπίσει τους ακόλουθους κινδύνους που το προβληματίζουν.

Μεγάλη απειλή για τον συριακό στρατό είναι τα παγιδευμένα με εκρηκτικά τούνελ και κτίρια.

Οι ισλαμιστές γεμίζουν υπόγειες σήραγγες με εκρηκτικά και κτίρια και όταν περνά από εκεί ο συριακός στρατός τα ανατινάζουν. Τέτοιες τακτικές έχουν εξοντώσει στο παρελθόν και ολόκληρες διμοιρίες.

Άλλος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο στρατός είναι οι αντιαρματικές ρουκέτες. Οι κυβερνητικοί δεν έχουν εικόνα για τις πόσες φονικές αντιαρματικές ρουκέτες έχουν στην κατοχή τους οι τρομοκράτες.

Οι ισλαμιστικές οργανώσεις Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν και Τζαΐς Αλ Ισλάμ, που είναι μεταξύ εκείνων που έχουν οχυρωθεί στην Ανατολική Γούτα, έχουν συγκροτήσει ειδικές ομάδες με αντιαρματικά που στοχεύουν και καταστρέφουν τα συριακά τανκς.

Οι ισλαμιστές «κυνηγοί αρμάτων» είναι καλά εκπαιδευμένοι και με πολλές επιτυχές στο παρελθόν εις βάρος των κυβερνητικών τεθωρακισμένων.

Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει στο να εντοπιστούν και οι λεγόμενες «ζώνες θανάτου». Πρόκειται για ενέδρες.

Σε συνοικίες της ανατολικής Δαμασκού όπως η Τζομπάρ, η Αΐν Τάρμα και η Ζαμάλκα, που κατέχονται από τους ισλαμιστές εδώ και πολλά χρόνια, οι τρομοκράτες έχουν δημιουργήσει θέσεις μάχης και οχυρώματα με ελεύθερους σκοπευτές και οπλοπολυβόλα που ελέγχουν σημεία σε κεντρικούς δρόμους και σταυροδρόμια, με αποτέλεσμα όποια μονάδα τα διαβεί θα πέσει σε ενέδρα βρισκόμενη μεταξύ πυρών από πολλές κατευθύνσεις και έτσι να υποστεί σημαντικές απώλειες.

Πολεμικός Χάρτης της Δαμασκού: Με κόκκινο τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με μαύρο η συνοικία Γιάρμουκ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Με πράσινο οι συνοικίες που ελέγχουν οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές και η συριακή Αλ Κάιντα. Ο μεγάλος πράσινος θύλακας είναι η Ανατολική Γούτα, στην οποία ετοιμάζεται να επιτεθεί ο στρατός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr