Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός νεκρών αμάχων στην κατεχόμενη από τζιχαντιστές ανατολική Δαμασκό

Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός νεκρών αμάχων στην κατεχόμενη από τζιχαντιστές ανατολική Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Στους 250 έφτασε ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, που ελέγχονται από τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Την «έντονη ανησυχία» της Ουάσιγκτον από τους βομβαρδισμούς που έχει εξαπολύσει το συριακό καθεστώς ενάντια στις συνοικίες της Ανατολικής Γούτα, εξέφρασε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

«Ο τερματισμός της βίας πρέπει να ξεκινήσει τώρα», δήλωσε η Νάουερτ στους δημοσιογράφους, καταδικάζοντας τις «τακτικές» «πολιορκίας και λιμοκτονίας» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε 250 ανέρχεται ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στην Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων, στον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα στην περιοχή έπειτα από μια χημική επίθεση το 2013, ανακοίνωσε την Τρίτη το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 106 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη, 127 τη Δευτέρα και 17 την Κυριακή.

«Όσο συνεχίζεται η πολιορκία και οι βομβαρδισμοί, στην πραγματικότητα η περιοχή γίνεται μια θανατική ποινή για πολλά παιδιά», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ένας εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Save the Children, ο Άλουν Μακ Ντόναλντ.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι τζιχαντιστές και ισλαμιστές που κατέχουν τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού κρατάνε τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Είναι η ίδια τακτική που την είδαμε και στη μάχη του Χαλεπιού.

Στην Ανατολική Γούτα δεν υπάρχους «αντάρτες», ούτε δημοκρατικοί επαναστάτες. Μόνο τζιχαντιστικές ή ισλαμιστικές συμμορίες. Όσοι λοιπόν καταδικάζουν τα εγκλήματα του καθεστώτος Άσαντ ,οφείλουν να καταδικάζουν και τους τρομοκράτες ισλαμιστές που κρατάνε ομήρους τους αμάχους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr