Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με το βίντεο Πούτιν που δείχνει ρωσικούς πυραύλους να «λοκάρουν» Φλόριντα (βίντεο)

Σάλος με το βίντεο Πούτιν που δείχνει ρωσικούς πυραύλους να «λοκάρουν» Φλόριντα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει διεθνώς μετά το χθεσινό διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο ο Ρώσος πρόεδρος παρουσίασε τα νέα «άτρωτα» πυρηνικά όπλα της Ρωσίας με τη βοήθεια σχεδιαγραμμάτων, γραφικών απεικονίσεων και βίντεο.

Στις ΗΠΑ δε οι αντιδράσεις είναι ακόμα πιο έντονες, δεδομένου ότι σε μία από τις γραφικές απεικονίσεις στα βίντεο όπου απεικονίζεται η πιθανή τροχιά των πυραύλων, ο στόχος δεν είναι άλλος από την δυτική ακτή της Φλόριντα.

Την πληροφορία αυτή ανέδειξαν αρκετά αμερικανικά μέσα, διατυπώνοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι η επιλογή αυτού του «πιθανού στόχου» δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Κι αυτό γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται το πολυαγαπημένο Μαρ-Α-Λάγκο του Τραμπ, ή αλλιώς ο «χειμερινός Λευκός Οίκος».

Αρκετοί πάντως έσπευσαν να επισημάνουν ότι η συγκεκριμένη γραφική απεικόνιση στο βίντεο ήταν αρκετά παλαιότερη.

Ειδικότερα, λένε ότι είχε δημιουργηθεί το 2015, όταν ο Τραμπ δεν ήταν ακόμα στην εξουσία και επομένως δεν φτιάχθηκε ειδικά για να «απειλήσει» τον Αμερικανό πρόεδρο.

Όπως φαίνεται, επαναχρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς της χθεσινής παρουσίασης από την ομάδα του Πούτιν, που αποφάσισαν να την συμπεριλάβουν, ίσως εσκεμμένα, ίσως και όχι.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή ετήσια ομιλία του ενώπιον των Ρώσων βουλευτών, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του έχει προχωρήσει στη δοκιμή νέων πυρηνικών όπλων, ανάμεσα στα οποία και ένας πυρηνοκίνητος πύραυλος και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο drone.

Οπως τόνισε, τα όπλα αυτά είναι ουσιαστικά άτρωτα, αφού δεν μπορεί να τα αναχαιτίσει καμία χώρα, τουλάχιστον με τα μέσα που διαθέτει αυτή τη στιγμή.

Ειδικά ο πύραυλος έχει τόσο μεγάλη εμβέλεια και τέτοια υψηλή ταχύτητα που μπορεί να διαπερνά με άνεση οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr