Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίσος για την Ελλάδα από τους Σκοπιανούς της Αυστραλίας: Έκαψαν σημαίες και μίλαγαν για «γενοκτονία»

Μίσος για την Ελλάδα από τους Σκοπιανούς της Αυστραλίας: Έκαψαν σημαίες και μίλαγαν για «γενοκτονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκοπιανοί που ζουν στην Αυστραλία διαδήλωσαν στους δρόμους του Περθ, της Μελβούρνης, του Μπρισμπέιν και του Σίδνεϊ για το δικαίωμα της χώρας καταγωγής τους να ονομάζεται «Μακεδονία».

Με πανό που έγραφαν «Το όνομα της Μακεδονίας δεν πουλιέται», «Τέλος στην γενοκτονία των Μακεδόνων» και «Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα», οι διαδηλωτές Σκοπιανοί στο Σίδνεϊ τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο στους δρόμους και φώναζαν ρυθμικά συνθήματα με τη συνοδεία τυμπάνων.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή έκδοση της Daily Mail, πολλά άτομα στη διαδήλωση του Σίδνεϊ είχαν ταξιδέψει από μακρινά μέρη της Αυστραλίας, όπως το Νιούκαστλ και την Καμπέρα, για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

«Η σημερινή διαμαρτυρία αποδεικνύει την αντοχή και τη δύναμή μας ως βασανισμένος λαός. Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος και ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και – το σημαντικότερο να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες», δήλωσε στην Daily Mail ο Τζος Σέρμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης «We Are Macedonia».

Μπορεί η συγκέντρωση στο Σίδνεϊ να ήταν ειρηνική, όμως στη Μελβούρνη φαίνεται πως τα πράγματα αγρίεψαν κάπως, με κάποιους από τους Σκοπιανούς διαδηλωτές να πετούν φωτοβολίδες.

Ωστόσο, αποφεύχθηκαν τα επεισόδια, κυρίως λόγω της απόφασης των ομογενών να μη πραγματοποιήσουν αντιδιαδήλωση, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», τα τελευταία 24ωρα κυκλοφόρησαν έντονες φήμες, κυρίως μέσω του Facebook, ότι ομάδα Ελλήνων νέων της Μελβούρνης σχεδιάζει «αντιδιαδήλωση» έξω από πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας, την ίδια ακριβώς ώρα που θα πραγματοποιούν το δικό τους συλλαλητήριο οι καταγόμενοι από την ΠΓΔΜ.

H σχετική είδηση στάθηκε αφορμή «να πάρει φωτιά το Facebook» ωστόσο φαίνεται πως επικράτησαν οι ψύχραιμες φωνές και η αντιδιαδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε.

Οι Σκοπιανοί διαδηλωτές έκαψαν έξω από το Κοινοβούλιο της Μελβούρνης ελληνικές σημαίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr