Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι 2 άνθρωποι-“κλειδιά” που έχουν συναντηθεί και με Τραμπ και με Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτο)

Ποιοι είναι οι 2 άνθρωποι-“κλειδιά” που έχουν συναντηθεί και με Τραμπ και με Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί τα επιτελεία των Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκονται επί ποδός μετά από την πρόθεση που εξέφρασαν οι δύο άνδρες να συναντηθούν, ωστόσο μέχρι σήμερα, μόλις δύο είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν συνομιλήσει από κοντά, τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, πρόκειται για τον καλαθοσφαιριστή, πρώην αστέρα του NBA, Ντένις Ρόντμαν, και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας, Τσανγκ Λι Ουνγκ.

Μάλιστα, δεδομένου ότι ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας αποτελούσε για αρκετά χρόνια τον μοναδικό άνθρωπο ο οποίος είχε σταθεί τόσο στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, όσο και σε αυτό του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αυτό ίσως και να εξηγεί την αντίδραση του πρώην σταρ του αμερικανικού μπάσκετ, ο οποίος μέσω Twitter, εξέφρασε τον σεβασμό του στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας για την πρόθεσή τους να συναντηθούν εντός των δύο προσεχών μηνών.

«Το είχα πει το 2014: οι πόρτες θα ανοίξουν» πρόσθεσε ο πρώην παίκτης των Σικάγο Μπουλς και των Ντιτρόιτ Πίστονς, ο οποίος έχει επισκεφθεί τουλάχιστον πέντε φορές τη Βόρεια Κορέα.

Σε σύντομο διάγγελμά του στον Λευκό Οίκο, το βράδυ της Πέμπτης, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας, Τσανγκ Λι Ουνγκ, αποκάλυψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν για μια ιστορική σύνοδο κορυφής.

Λίγο αργότερα, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν για μεταξύ τους συνάντηση, χωρίς πάντως να έχει οριστεί μέχρι στιγμής η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της.

Κατά τον Λευκό Οίκο, η Ουάσιγκτον προσμένει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr