Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 7.000 αιωνόβιοι ζουν στη Ρωσία

Περισσότεροι από 7.000 αιωνόβιοι ζουν στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία,

Περισσότεροι από 7.000 αιωνόβιοι ζουν στη Ρωσία, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλκα Γκολοντιέτς, κατά την διάρκεια του διεθνούς φόρουμ «Ενεργός Μακροζωία στην Μόσχα το 2018» που πραγματοποιείται στη ρωσική πρωτεύουσα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός είναι «μεγάλος» και ότι στα επόμενα χρόνια θα αυξάνεται.

«Εάν παλαιότερα οι άνθρωποι ηλικίας μεγαλύτερης των 100 ετών μετριόντουσαν σε δεκάδες στη Ρωσική Ομοσπονδία, σήμερα οι αιωνόβιοι ξεπερνούν τις 7.000» δήλωσε η κ. Γκολοντιέτς, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις «στα επόμενα 7-8 χρόνια, ο αριθμός αυτός θα διπλασιασθεί» και ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε τα άτομα αυτά να νοιώθουν ότι είναι πλήρως ενταγμένα στην κοινωνία.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε ότι ο μέσος όρος ζωής στη Μόσχα μπορεί να φθάσει τα επόμενα ενάμιση δύο χρόνια, στα 80 χρόνια.

Ανέφερε μάλιστα ότι με βάση τα στοιχεία του περασμένου έτους ο μέσος όρος ζωής σε όλη την Ρωσία, ήταν τα 72,7 χρόνια, ενώ στην «λέσχη» των χωρών με προσδόκιμο ζωής μεγαλύτερο των 70 ετών, η Ρωσία μπήκε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι με βάση τα στοιχεία του 2017, ο μέσος όρο ζωής στην Μόσχα πλησίασε τα 78 χρόνια, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στο επίσης πρόσφατο διάγγελμα του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, είχε πει ότι ο μέσος όρος ζωής των Ρώσων στο τέλος της επόμενης δεκαετίας πρέπει να υπερβεί την ηλικία των 80 ετών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr