Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος της Σλοβακίας έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Φίτσο

Ο πρόεδρος της Σλοβακίας έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Φίτσο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκτή έκανε την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο ο πρόεδρος της Σλοβακίας Αντρέι Κίσκα, μετά την απόφαση του πρώτου να αποχωρήσει από το αξίωμά του, λόγω της δημόσιας κατακραυγής για τη δολοφονία δημοσιογράφου, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το κεντροαρτιστερό Smer-SD του κ. Φίτσο θα προτείνει νέο υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης, σύμφωνα με το κεντροδεξιό Most-Hid, το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Το Smer-SD ως το ισχυρότερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού θα προτείνει υποψήφιο για πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της χώρας συμφώνησε με αυτό», ανέφερε ο πρόεδρος του Most-Hid Μπέλα Μπούγκαρ.

«Το ένα τρίτο των μελών της κυβέρνησης θα αντικατασταθεί», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του κράτους, Αντρέι Κίσκα, θα προχωρήσει σε σχετική δήλωση αργότερα εντός της ημέρας, ανέφερε το προεδρικό γραφείο.

Σλοβακικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού είναι ο Πέτερ Πελεγκρίνι, 42 ετών, μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνασπισμού Κεντροαριστεράς, Εθνικιστικής Δεξιάς και μικρού τμήματος της Κεντροδεξιάς.

Ο Ρ. Φίτσο, 53 ετών, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να βγει από το κάδρο του σκανδάλου της δολοφονίας του 27χρονου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της μνηστής του, στο σπίτι τους στη Μπρατισλάβα. Ο Κούτσιακ ερευνούσε σχέσεις ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων με την ιταλική μαφία.

Ήδη είχαν παραιτηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ και ο υπουργός Πολιτισμού Μάρεκ Μάνταριτς, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο σοσιαλδημοκράτης, αλλά και εθνικιστής Φίτσο βρισκόταν στην εξουσία από το 2012 και έγινε ιδιαίτερα γνωστός στην Ευρώπη την περίοδο της κρίσης του προσφυγικού για την σκληρή αντιμεταναστευτική του στάση.

Η συνεργασία του με την εθνικιστική Δεξιά του Σλοβακικού Εθνικού Κόμματος είχε οδηγήσει πριν χρόνια στην προσωρινή αποβολή του κόμματός του από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr