Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία κατά Ρωσίας: «Κάνατε χρήση χημικού όπλου στη Βρετανία»

ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία κατά Ρωσίας: «Κάνατε χρήση χημικού όπλου στη Βρετανία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν στο οποίο δηλώνουν ότι η επίθεση με στρατιωτικής χρήσης νευροτοξικό παράγοντα ενός τύπου που έχει παρασκευασθεί από τη Ρωσία αποτελεί την πρώτη επιθετική χρήση νευροτοξικού παράγοντα στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνιστά επίθεση κατά της κυριαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ένα σπάνιο κοινό ανακοινωθέν ο Πρόεδρος Τραμπ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν, η Καγκελάριος Μέρκελ και η Τερέζα Μέι, πρωθυπουργός της Βρετανίας, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει εύλογη εναλλακτική εξήγηση» σε μία ρωσική υπευθυνότητα για την επίθεση της 4ης Μαρτίου στην Αγγλία.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η αποτυχία της Ρωσίας να απαντήσει στο νόμιμο αίτημα της Βρετανίας για μια εξήγηση, τονίζει περαιτέρω την ευθύνη της.

Οι τέσσερις ηγέτες σημειώνουν ότι η χρήση χημικού όπλου συνιστά επίθεση στη βρετανικής κυριαρχία και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Στην κοινή δήλωση καταδικάζεται σε σκληρούς τόνους η Ρωσία ως υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν ότι οι τέσσερις χώρες τους καταδικάζουν «με απέχθεια» την επίθεση κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τέσσερις αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων σημειώνουν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που γίνεται χρήση νευροτοξικού παράγοντα στρατιωτικού επιπέδου στην Ευρώπη, ενώ υπογραμμίζουν ότι η επίθεση απειλεί «την ασφάλεια όλων μας».

Αναφέρουν ακόμη ότι ομονούν πως «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εναλλακτική εξήγηση πέραν της ευθύνης της Ρωσίας για την επίθεση στο Σάλσμπερι».

Τραμπ, Μακρόν, Μέι και Μέρκελ καλούν τέλος τη Μόσχα σε απόλυτη και χωρίς όρους αποκάλυψη του προγράμματος παραγωγής της ουσίας Νοβιτσόκ στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OAXO).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr