Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησαν οι εκτελέσεις στην κατεχόμενη Εφρίν – Οι Τούρκοι αποκεφάλισαν δύο ανθρώπους

Ξεκίνησαν οι εκτελέσεις στην κατεχόμενη Εφρίν – Οι Τούρκοι αποκεφάλισαν δύο ανθρώπους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF μεταδίδει ότι σε συνομιλία που κατάφερε να έχει με πηγή του που παραμένει στην πόλη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, η οποία καταλήφθηκε το πρωί της Κυριακής από τον τουρκικό στρατό, οι εισβολείς φαίνεται ότι ξεκίνησαν τις εκτελέσεις Κούρδων αποκεφαλίζοντας δύο ανθρώπους.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF μεταδίδει ότι οι δράστες του αποκεφαλισμού είναι Τούρκοι στρατιώτες, αλλά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για τζιχαντιστές μισθοφόρους του τουρκικού στρατού.

Στην ίδια ανάρτηση το ANF καταγγέλλει ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε το Σάββατο μια φάλαγγα με οχήματα αμάχων που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη της Εφρίν.

Περισσότεροι από 300 άμαχοι ήταν σε αυτή τη φάλαγγα και το ANF επικαλούμενο τοπικές πηγές μεταδίδει ότι οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από τον τουρκικό βομβαρδισμό.

Οι πληροφορίες από την κουρδική πλευρά είναι δύσκολες, διότι στην περιοχή της Εφρίν δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα ούτε το διαδίκτυο. Ό,τι ειδήσεις κυκλοφορούν προέρχονται κυρίως από την τουρκική πλευρά.

Κουρδικές διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις επικοινωνίες και ανέφεραν, από όσα γνωρίζουν, ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) πήραν την απόφαση να μην υπερασπιστούν την πόλη και να την εκκενώσουν για να αποφευχθεί λουτρό αίματος εξαιτίας των χιλιάδων αμάχων που παρέμεναν σε αυτήν.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι οι YPG αλλάζουν τη στρατηγική τους και περνάνε σε ανταρτοπόλεμο απέναντι στον τουρκικό στρατό εισβολής και στους μισθοφόρους του. Μέχρι σήμερα, από τις 20 Ιανουαρίου οπότε και ξεκίνησε η τουρκική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», οι Κούρδοι διεξήγαγαν τακτικό πόλεμο.

Οι Κούρδοι για μια ακόμη φορά καταγγέλλουν ότι Ρωσία, Τουρκία και Ιράν έχουν συμφωνήσει σε διαμελισμό της Συρίας και στην Τουρκία έχει παραχωρηθεί η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Η κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε, με τον Τούρκο στρατιώτη που κραδαίνει απειλητικά το μαχαίρι, είναι μέσα από την Εφρίν το πρωί της Κυριακής. Όπως βλέπετε οι Τούρκοι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να αναρτούν στο Twitter εικόνες σαν και αυτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr