Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βραζιλία: Διαδήλωση για τη δολοφονία 38χρονης δημοτικής συμβούλου

Βραζιλία: Διαδήλωση για τη δολοφονία 38χρονης δημοτικής συμβούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χιλιάδες Βραζιλιάνοι βγήκαν στους δρόμους στο Ρίο ντε Τζανέιρο την Τρίτη, ζητώντας «δικαιοσύνη», σχεδόν μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία της δημοτικής συμβούλου Μαριέλε Φράνκο.

Κρατώντας πλακάτ και πανό με συνθήματα όπως «η Μαριέλε ζει» οι διαδηλωτές έκαναν πορεία σε κεντρική οδική αρτηρία της πόλης.

«Είναι σημαντική όλη αυτή η κινητοποίηση προκειμένου αυτό το βάρβαρο έγκλημα να μην παραμείνει ατιμώρητο. Δεν ξέρουμε εάν πρόκειται για έγκλημα του κράτους», δεν αποκλείεται να πρόκειται για ένα «έγκλημα της αστυνομίας, για να σιγήσει μια φωνή που υπερασπιζόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 36χρονος δικηγόρος Χαφαέλ Καβάλι.

Η 38χρονη Μαριέλε Φράνκο, που καταγόταν από τη φαβέλα Μαρέ, μια από τις φτωχοσυνοικίες στο βόρειο τμήμα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης είχε γίνει σύμβουλο του αγώνα των μαύρων γυναικών στη Βραζιλία εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

«Ποιοι σκότωσαν την Μαριέλε και τον Άντερσον;» (τον οδηγό της, που επίσης έχασε τη ζωή του στην επίθεση εναντίον της δημοτικής συμβούλου), έγραφε αυτοκόλλητο που μοίρασαν οι διαδηλωτές στη διάρκεια της πορείας.

Στο επίκεντρο της διαμάχης που πυροδότησε η δολοφονία της δημοτικής συμβούλου βρίσκονται τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση: το τηλεοπτικό δίκτυο Globo μετέδωσε ότι ανήκαν σε μια παρτίδα που αγοράστηκε από τη βραζιλιάνικη αστυνομία το 2006.

Η κυβέρνηση αντίθετα υποστηρίζει πως οι σφαίρες είχαν κλαπεί πριν από χρόνια από την αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Νίκαια – Συγκλονίζει η κόρη του δολοφόνου και σύζυγος του θύματος: Ο πατέρας μου είχε μπει ψυχιατρείο

Νίκαια – Πεθερός σκότωσε γαμπρό: «Φώναζε η κοπέλα: Στέλιο, Στέλιο, έλα μέσα!»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr