Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χορστ Ζέεχοφερ: Eλεγχοι στα γερμανικά σύνορα, ισχυρό κράτος και μηδενική ανοχή

Χορστ Ζέεχοφερ: Eλεγχοι στα γερμανικά σύνορα, ισχυρό κράτος και μηδενική ανοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Aυστηρή ατζέντα σε θέματα ασφάλειας αλλά και άμεση υλοποίησή της υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζέεχοφερ, παρουσιάζοντας στη Βουλή τις κύριες προτεραιότητές του.

Η στιγμή που ο νέος υπουργός Εσωτερικών δέχθηκε το πιο δυνατό χειροκρότημα ήταν όταν ανέφερε τα εξής: «Ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψουμε στην αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αλλά όσο δεν συμβαίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τα σύνορα με τις γειτονικές μας χώρες».

Ο έλεγχος, πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνεται με «έξυπνα μέσα».

Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι ο νέος υπουργός Εσωτερικών θέλει να προωθήσει τις νέες τεχνολογίες, από την ενίσχυση της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας (ΒΚΑ) μέχρι τη διασύνδεση ανάμεσα σε τράπεζες δεδομένων για ζητήματα ασφάλειας σε όλη την Ευρώπη.

Στο εσωτερικό της Γερμανίας ο Χορστ Ζέεχοφερ επιθυμεί να εγκαταστήσει περισσότερες κάμερες ασφαλείας. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να ξέρουμε ποιος ψωνίζει τί στο σούπερ-μάρκετ, αλλά θέλουμε να ξέρουμε ποιός κλέβει στο σούπερ-μάρκετ».

Επιπλέον, η γερμανική αστυνομία θα ενισχυθεί και θα πρέπει να «προστατευθεί», επισημαίνει ο νέος υπουργός Εσωτερικών. «Πρέπει να προστατεύσουμε καλύτερα εκείνους που μας προστατεύουν», τονίζει.

Αυστηρή γραμμή για το μεταναστευτικό

Αναφερόμενος στη μετανάστευση ο Χορστ Ζέεχοφερ δήλωσε ότι η πολιτική του δικαιώνεται. Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε, μπορεί παλαιότερα να αντιμετώπιζε εχθρικά σχόλια όταν ζητούσε να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται στη Γερμανία στους 180.000 με 220.000 ετησίως, αλλά σήμερα αυτό ακριβώς το όριο προβλέπεται και κατοχυρώνεται πλέον στην πολιτική συμφωνία για τον «μεγάλο συνασπισμό».

Η πολιτική του για τη μετανάστευση θα κινηθεί σε τρεις άξονες, επισημαίνει ο νέος υπουργός Εσωτερικών: προστασία των συνόρων, πιο γρήγορες απελάσεις, μηδενική ανοχή για τους παραβάτες και όσους θέτουν σε κίνδυνο το κράτος. Ο Χορστ Ζέεχοφερ υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί με γρήγορους ρυθμούς για την υλοποίηση των στόχων του και όλα τα βασικά νομοσχέδια θα κατατεθούν στη γερμανική Βουλή πριν από τις θερινές διακοπές.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των συγκυβερνώντων σοσιαλδημοκρατών, Εύα Χεγκλ, ζήτησε καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και ένα κοινό, αποτελεσματικό σύστημα ασύλου βασισμένο όμως στην αρχή της αλληλεγγύης.

Όσο για το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD), κατηγόρησε τον Χορστ Ζέεχοφερ ότι εμφανίζεται ως «ολίγον AfD», επιχειρώντας να ξανακερδίσει χαμένες ψήφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr