Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Mέρκελ “άδειασε” τον Γιούνκερ για τον διορισμό “ρουσφέτι” στη Κομισιόν

H Mέρκελ “άδειασε” τον Γιούνκερ για τον διορισμό “ρουσφέτι” στη Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το διορισμό του νέου γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σελμάγερ υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι το γεγονός ότι ο Μ. Σελμάγερ είναι Γερμανός, δεν σημαίνει ότι ήταν αίτημα της Γερμανίας. Πρόσθεσε ότι η ίδια εκτιμά τη δουλειά του κ. Σελμάγερ, αλλά θα πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με το διορισμό του.

Ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι η Γαλλία επιμένει ότι πρέπει να διατηρείται «καλή» γεωγραφική ισορροπία, μεταξύ των κρατών-μελών, όσον αφορά το διορισμό των υψηλόβαθμων στελεχών της Ε.Ε..

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους τόνισε ότι πρέπει να ακολουθηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, σημειώνοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ξεκινήσει εξεταστική επιτροπή σχετικά με το διορισμό του Μ. Σελμάγερ, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί με διαφάνεια.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, απάντησε ότι μόνο ο ίδιος έχει τη δικαιοδοσία να διώξει τον Μ. Σελμάγερ.

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση που ο Μ. Σελμάγερ εξωθηθεί σε παραίτηση, θα παραιτηθεί και ο ίδιος, όπως διέρρευσε από τη σύνοδο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Κασσελάκης: Αυτοί είναι οι πρώτοι 20 που διεκδικούν το χρίσμα του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr