Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί και την Κίνα

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί και την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί ο δυτικός κόσμος να ανησυχεί με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, αλλά μέχρι σήμερα η Κίνα δεν είχε ασχοληθεί σημειώνει το Foreign Policy.

Όμως η απειλή του Ισλαμικού Κράτους να εκδικηθεί χώρες όπως η Κίνα γιατί καταπατά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων, άλλαξαν την κινεζική οπτική.

Τα σχόλια μελών του Ισλαμικού Κράτους έγιναν στις αρχές Ιουλίου, αλλά δεν είχαν μεταφραστεί στα κινέζικα μέχρι τον Αύγουστο, όταν το κινεζικό περιοδικό Phoenix Weekly ανέφερε τις απειλές των τζιχαντιστών εναντίον της Κίνας στο πρωτοσέλιδό του.

Από τότε το δημοσίευμα έχει αναπαραχθεί ευρέως από τα κινεζικά ΜΜΕ και έχει τραβήξει και το ενδιαφέρον των χρηστών στα social media.

Οι Κινέζοι που νιώθουν αποστασιοποιημένοι από το μακελειό που συντελείται στο Ιράκ, τώρα νιώθουν ότι αφορά και εκείνους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται η ομιλία της 4ης Ιουλίου στη Μοσούλη του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος προτρέπει τους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, να επιδείξουν τη στήριξή τους σε εκείνον.

Λέει μάλιστα ότι “τα μουσουλμανικά δικαιώματα καταπατούνται στην Κίνα, στην Ινδία και στην Παλαιστίνη μεταξύ άλλων χωρών”.

Στο δημοσίευμα υπάρχει και ένας χάρτης με τα σχέδια του Ισλαμικού Στρατού να πλήξει την κινεζική επαρχία Ζινγιάνγκ.

Ένας Κινέζος σχολιάζει στα κοινωνικά μίντια “θέλουν να πλήξουν όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ”.

Η Κίνα, που έχει να αντιμετωπίσει αυτονομιστές στην Ζινγιάνγκ εδώ και δεκαετίες, ανησυχεί ότι ξένοι ισλαμιστές εισβάλουν στην περιοχή, ενισχύοντας το κίνημα ανεξαρτησίας των ντόπιων.

Εξόριστες ομάδες των Ουιγούρων λένε ότι η Κίνα υπερτιμά το τρομοκρατικό πρόβλημα και παρουσιάζει διαδηλώσεις ως προγραμματισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το Πεκίνο ωστόσο φαίνεται ότι δεν βλέπει με καλό μάτι τις επικρίσεις του Ισλαμικού Κράτους για την καταπίεση των μουσουλμάνων Ουιγούρων, ούτε και το υποτιθέμενο σχέδιο της οργάνωσης να καταλάβει την Ζινγιάνγκ.

Μέχρι σήμερα η Κίνα ήταν αποκομμένη και δεν συμμετείχε στα όσα συνέβαιναν στο Ιράκ, ακόμη και αν το ιρακινό πετρέλαιο καταλήγει σε μεγάλο βαθμό σε κινεζικές κατοικίες.

Από την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους η Κίνα προσπαθεί να επαναπατρίσει τους 10.000 κινέζους που εργάζονται στο Ιράκ.

Αν και η Κίνα αντιτάσσεται στην αμερικανική επέμβαση σε ξένα εδάφη, τα συμφέροντά της συμβαδίζουν με αυτά της Αμερικής.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι “έχει ανοικτά τα μάτια και τα αυτιά του για την εξέλιξη της επιχείρησης στο Ιράκ”.

Ο Ζου Γουάιλ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Μεσανατολικών Σπουδών στη Σανγκάη είπε στους Global Times ότι “η Κίνα πιστεύει ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να ηγηθούν αντιτρομοκρατικών επιθέσεων στη Μέση Ανατολή.

Η Κίνα θα παρακολουθεί από κοντά αυτές τις επιχειρήσεις αλλά δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακεί τόσο έντονα όσο οι ΗΠΑ”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr