Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος διατάζει: Όχι άλλοι αποκεφαλισμοί στο διαδίκτυο

Το Ισλαμικό Κράτος διατάζει: Όχι άλλοι αποκεφαλισμοί στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκάθαρες εντολές έδωσε το Ισλαμικό Κράτος στους ανώτατους διοικητές του να πάψουν να βιντεοσκοπούν αποκεφαλισμούς και να αναρτούν τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίχως να έχει προηγηθεί ειδική άδεια.

Το Ισλαμικό Κράτος διέταξε τους διοικητές των δυνάμεών να σταματήσουν αμέσως να δείχνουν τους αποκεφαλισμούς, σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα As Safir, επειδή κρίνουν ότι όλο αυτό το μακελειό κάνει κακό στη φήμη του Ισλαμικού Κράτους και έχει αρχίσει να γυρνά εναντίον του.

Επίσης, συνέλαβαν κάποιους διοικητές επειδή έκαναν δηλώσεις που είναι ενάντιες στην κεντρική γραμμή του Ισλαμικού Κράτους. Για παράδειγμα, ένας διοικητής που δήλωσε ότι ένας ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Ayman al-Zawahiri, είναι “αποστάτης” επειδή αρνήθηκε να πει ότι οι σιίτες μουσουλμάνοι είναι “αποστάτες”, συνελήφθη επειδή παραβίασε το πρωτόκολλο.

Ένας άλλος συνελήφθη επειδή είπε ότι ο στρατός της Ελεύθερης Συρίας (“μετριοπαθής” αντάρτικη οργάνωση) είναι “αποστάτες”.

Ο όρος “αποστάτης” – “αποστάτες” χρησιμοποιείται όπως η Εκκλησία αποκαλούσε κάποτε όσους διαφωνούσαν θεολογικά ή ηθικά μαζί της ως “αιρετικούς”.

Επίσης ένας διοικητής συνελήφθη επειδή έγραφε πράγματα εκτός γραμμής σε facebook και twitter κι ένας άλλος εκτελέστηκε επειδή θεωρήθηκε ότι είχε επαφές με βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Παρατηρητές του αραβικού κόσμου θεωρούν ότι η αιτία για όλες αυτές τις συλλήψεις είναι ότι το Ισλαμικό Κράτος επιθυμεί να συνενώσει όλες τις σουνιτικές φράξιες κι οργανώσεις στη Συρία εναντίον της συριακής κυβέρνησης, οπότε τώρα, μετά το λουτρό αίματος που το ίδιο διαφήμισε, θέλει να εμφανιστεί πιο “μετριοπαθές”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr