Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στην Κομπάνι – Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στην Κομπάνι – Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το inquisitr μεταδίδει ότι το Ισλαμικό Κράτος υποχώρησε από πολλές θέσεις που είχε καταλάβει στην Κομπάνι αφήνοντας πίσω του πολλούς νεκρούς. Η είδηση ξαφνιάζει διότι όλοι μας περιμέναμε από ώρα σε ώρα η πολιορκημένη από τις 15 Σεπτεμβρίου κουρδική πόλη να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, ειδικά μετά την προώθησή τους μέχρι την κεντρική πλατεία και την κατάληψη των διοικητικών κτιρίων.

Όπως αναφέρει το inquisitr, ο Ερντογάν έλεγε μερικές ημέρες πριν ότι η Κομπάνι ήταν στα πρόθυρα να πέσει, μετά από μια μαζική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος. Ο Ρουζ Μπαχτζάτ (Rooz Bahjat), Κούρδος αξιωματικός υπηρεσιών που βρίσκεται στην Κομπάνι, έλεγε με τη σειρά του ότι η πόλη θα έπεφτε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Το Σάββατο όλοι περιμέναμε να ακούσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα άλωνε την πόλη και θα έσφαζε τους αμάχους. Αλλά, προς έκπληξη όλων, τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Όπως μεταδίδει η Daily Star, οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους καθηλώθηκαν και ύστερα σφαγιάστηκαν και πολλά “τάγματα” αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τις θέσεις που είχαν καταλάβει.

Υπό την κάλυψη αεροπορικών επιδρομών της συμμαχίας, το YPG κατάφερε να εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος από πολλά στρατηγικά σημεία της πόλης.

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, που εδρεύει στη Βρετανία, επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από πολλές θέσεις που είχε καταλάβει και πλέον δεν βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Και δεν είναι μόνο αυτά τα νέα. Ο Μουσταφά Εμπντί (Mustafa Ebdi), Κούρδος δημοσιογράφος και ακτιβιστής από την Κομπάνι, έγραψε στο Facebook ότι οι δρόμοι στις νοτιοανατολικές συνοικίες της Κομπάνι ήταν γεμάτοι με πτώματα τζιχαντιστών.

Πώς τα κατάφεραν οι φτωχά οπλισμένοι Κούρδοι αντάρτες όλα αυτά; Η Κομπάνι δέχεται επίθεση από 9.000 τζιχαντιστές, άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό εδώ και ένα μήνα. Οι υπερασπιστές της πόλης, γυναίκες και άνδρες, δεν είναι περισσότεροι από 2.000, δεν έχουν βαρύ οπλισμό και τους τελειώνουν οι σφαίρες.

Το μυστικό όπλο των Κούρδων είναι κάτι που δεν θα το αποκτήσει ποτέ το Ισλαμικό Κράτος. Στις γραμμές τους πολεμάνε εκατοντάδες γυναίκες πολεμίστριες. Οι οποίες είναι ιδιαίτερα ικανές στο να σκοτώνουν τζιχαντιστές.

Οι γυναίκες γίνονται ακόμα πιο θαρραλέες στη μάχη διότι γνωρίζουν ότι οι τζιχαντιστές πιστεύουν ότι έτσι κι αν σκοτωθούν από γυναίκα δεν θα πάνε στον παράδεισο. Η αλήθεια είναι, ότι πάνε στον παράδεισο αλλά ως… παλακίδες των άλλων τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν από άνδρες.

Με άλλα λόγια, οι τζιχαντιστές που σκοτώνονται από γυναίκες, ζούνε μια αιώνια κόλαση ως ερωτικά σκλαβάκια εκείνων που κέρδισαν τα πιλάφια και τις παρθένες στην άλλη ζωή. Αυτή η προοπτική, να είναι πόρνες των μαρτύρων στην αιωνιότητα, κάνει τους τζιχαντιστές νευρικούς αλλά και υστερικούς όταν τους επιτίθενται οι γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr