Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθηγήτρια πανεπιστημίου εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος

Καθηγήτρια πανεπιστημίου εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια γυναίκα πανεπιστημιακός με καταγωγή από τη Συρία, η οποία δίδασκε Νομολογία και Ισλαμική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Νταμάμ στη Σαουδική Αραβία, εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με σαουδοαραβικά Μέσα.

Η Εμάν Μουσταφά Αλ Μπουγκά (Eman Mustafa Al-Bugga) με σχόλιό της στο twitter ανακοίνωσε ότι αφήνει πίσω της την άνετη ζωή της και τον υψηλό μισθό της για να πορευτεί στα βήματα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δηλώνοντας στη συνέχεια την πίστη της στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους και αυτοαποκαλούμενου Χαλίφη.

Η Αλ Μπουγκά ήταν γνωστό ότι κήρυττε σε άλλες γυναίκες για τον τζιχάντ και την αφοσίωση. Επίσης, δημοσίευε εξτρεμιστικές απόψεις στο Facebook και στο Twitter.

Το πανεπιστήμιο της Νταμάμ επιβεβαίωσε ότι η καθηγήτρια με καταγωγή από τη Συρία παραιτήθηκε. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, Ιμπραήμ Αλ Καλέντι (Ibrahim Al-Khaledi) δήλωσε μόνο ότι η καθηγήτρια παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Ο Καλέντι είχε φροντίσει προηγουμένως να πει ότι το πανεπιστήμιο προσπαθούσε να εξασφαλίσει ότι τόσο οι φοιτητές όσο και οι φοιτήτριες δεν έχουν επηρεαστεί από εξτρεμιστικές απόψεις που είναι ενάντιες στον Ισλαμικό Νόμο και στα λόγια του Προφήτη.

Μια εφημερίδα στη Σαουδική Αραβία έγραψε ότι η Αλ Μπουγκά τουΐταρε: “Ο Θεός να ευλογεί και να προστατεύει το Ισλαμικό Κράτος, για το οποίο προσωπικά θυσιάζω τον εαυτό μου και για τον Χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι”.

Η εφημερίδα έγραψε επίσης τι είπε στους φοιτητές της για την απόφασή της. “Θα φύγω μακριά σας επειδή αναζητώ μια σπηλιά για να μου δώσει καταφύγιο ώστε να μιλήσω την αλήθεια από εκεί”.

Επίσης τουΐταρε: “Το Ισλαμικό Έθνος χρειάζεται μάρτυρες που είναι επιστήμονες, που μπορούν να εγκαταλείψουν την εύκολη και καλή ζωή. Πρότυπο μου είναι ο σεΐχης Οσάμα Μπιν Λάντεν, που εγκατέλειψε τα δισεκατομμύριά του για να αφοσιωθεί στον τζιχάντ και ζούσε σε σπηλιές. Αφήνω πίσω τον παχυλό μισθό μου και εντάσσομαι στις γραμμές του μουσουλμανικού στρατού που πολεμά τους τυράννους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr