Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρώτη “νεκρή” καρδιά σε Ελληνίδα

Η πρώτη “νεκρή” καρδιά σε Ελληνίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρώτη ασθενής στον κόσμο, στην οποία έγινε με επιτυχία πρωτοποριακή μεταμόσχευση με “νεκρή” καρδιά από γιατρούς νοσοκομείου της Αυστραλίας, είναι Ελληνίδα. Πρόκειται για την 57χρονη Μισέλ Γρίμπιλα και η μεταμόσχευση έγινε πριν δυο μήνες. Σήμερα η ίδια λέει πως αισθάνεται σαν 40χρονη!

“Ήμουν πολύ άρρωστη. Μετά την μεταμόσχευση είμαι διαφορετικός άνθρωπος” δήλωσε η κα Γρίμπιλα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κα Γρίμπιλα είναι μητέρα του Κώστα Γρίμπιλα, του Ελληνοαυστραλού που ζει χάρη στην καρδιά του Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ που είχε δολοφονηθεί στη Μύκονο.

Ο ίδιος για τη μεταμόσχευση που έγινε στη μητέρα του έγραψε στο προφίλ του στο facebook: “Με τη Φώτιση Του Κυρίου οι γιατροί πραγματοποίησαν άλλο ένα θαύμα! Μια μέθοδος που υπόσχεται την “ανάσταση νεκρών” καρδιών και τη σωτηρία μεγαλύτερου ποσοστού ασθενών που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για το Δώρο ζωής…”.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι Αυστραλοί επιστήμονες κατόρθωσαν να μεταμοσχεύσουν με επιτυχία “νεκρές” καρδιές σε τρεις ασθενείς του Νοσοκομείου στο Σίδνεϊ, ανάμεσά τους και η Μισέλ Γρίμπιλα.

Η μέθοδος μεταμόσχευσης που επινόησαν οι επιστήμονες μπορεί να αυξήσει κατά 30% τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων καρδιάς που διενεργούνται αυτήν τη στιγμή, καθώς επιτρέπει την μεταμόσχευση καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί έως και για 20 λεπτά. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο καρδιολόγος και διευθυντής της Μονάδας δρ Πίτερ ΜακΝτόναλτντ (Peter MacDonald), οι καρδιές των δοτών τοποθετήθηκαν αρχικώς σε μία φορητή κονσόλα.

Η κονσόλα περιείχε ένα ειδικό υγρό συντήρησης, στο οποίο βυθίζουν το προς μεταμόσχευση όργανο και στη συνέχεια το συνδέουν με ένα αποστειρωμένο κύκλωμα για να ανακτήσει την παλμική λειτουργία του και να διατηρηθεί σε κατάλληλη θερμοκρασία.

Η σύνδεση αυτή διατηρήθηκε για τέσσερις ώρες πριν από τις μεταμοσχεύσεις, ούτως ώστε να αξιολογήσουν οι γιατροί την «συμπεριφορά» κάθε καρδιάς έπειτα από την επανεκκίνησή της και να εξακριβώσουν εάν είναι κατάλληλη για μεταμόσχευση ή όχι.

Ο καρδιοθωρακοχειρουργός δρ Κουμούντ Ντιτάλ(Kumud Dhital) που πραγματοποίησε τις μεταμοσχεύσεις είπε ότι “πήδηξε στον αέρα” μόλις είδε την πρώτη καρδιά να κτυπάει στο στήθος της Μισέλ Γρίμπιλα που την έλαβε, προσθέτοντας πως η μεταμόσχευση έγινε εφικτή χάρη στη νέα τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βασίλης Μπισμπίκης: Υπέστη διπλό έμφραγμα – Η κατάσταση της υγείας του

Η πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Σοκ στο παγκόσμιο μπάσκετ: Πέθανε από έμφραγμα ο 46χρονος Ντέγιαν Μιλόγεβιτς

Ο λόγος που ορισμένοι άνθρωποι ξυπνάνε μεταξύ 3 και 4 τα ξημερώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr