Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν: Να μειωθεί η ένταση για να βρεθεί λύση

Μπάιντεν: Να μειωθεί η ένταση για να βρεθεί λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία,

Πρέπει όλες οι πλευρές να μειώσουν την ένταση για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα “Χαμπέρ Τουρκ” ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να στηρίξει με κάθε τρόπο μια διαδικασία την οποία θα εγκρίνουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές.

“Μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα θα συμβάλει στην ασφάλεια και την ευημερία ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι και προς το συμφέρον των ΗΠΑ και τις Τουρκίας” είπε ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι επισκέφθηκε την Κύπρο το Μάιο και είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις εργασίες που γίνονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

“Είμαι έτοιμος να στηρίξω με κάθε τρόπο αυτή τη διαδικασία την οποία θα εγκρίνουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές. Ωστόσο, τελικά είναι ο κυπριακός λαός που θα κάνει τα δύσκολα βήματα τα οποία θα φέρουν την πραγματική λύση”, είπε ο κ. Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Sigmalive, o Αμερικανός Αντιπρόεδρος μίλησε ακόμη και για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, δηλώνοντας ότι η συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών είναι ισχυρή και ανθεκτική. “Απομακρυνόμενοι ένα βήμα από τις ειδήσεις της καθημερινότητας θα δούμε τη βαθιά και μόνιμη φιλία μεταξύ του τουρκικού και του αμερικανικού λαού”, είπε.

Για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι “θα συνεχίσουμε να συζητάμε για το τι μπορούμε να κάνουμε από κοινού για την εξασθένιση και εξάλειψη του ΙΣΙΛ”.

“Ακόμη θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις απόψεις της Τουρκίας για διάφορες στρατιωτικές και πολιτικές επιλογές για μια σταθερή και δημοκρατική περιοχή”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr