Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς οι Βρετανοί κομάντος SAS πολεμάνε στην πολιορκία της Κομπάνι

Πώς οι Βρετανοί κομάντος SAS πολεμάνε στην πολιορκία της Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπήρξε κάποια στιγμή που όλοι πιστέψαμε ότι η Κομπάνι θα έπεφτε στο Ισλαμικό Κράτος. Οι γενναίοι υπερασπιστές της πόλης είχαν μείνει χωρίς πολεμοφόδια, κρατούσαν μια σφαίρα για τον εαυτό τους, το Ισλαμικό Κράτος έστελνε συνεχώς εφεδρείες να την καταλάβουν και οι Κούρδοι, αποκλεισμένοι, απλώς προετοιμάζονταν για την τελική μάχη, το ηρωικό τέλος.

Ωστόσο, η ηρωική αντίσταση των Κούρδων ανταρτών του YPG και του YPJ συγκίνησε την παγκόσμια κοινότητα. Οι ΗΠΑ αύξησαν τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών στοχεύοντας τους πολιορκητές, έριξαν πολεμοφόδια στην πόλη, αφέθηκαν να μπουν ενισχύσεις από τους Πεσμεργκά, δηλαδή τους Κούρδους του βόρειου Ιράκ. Και η Κομπάνι άντεξε. Η πολιορκία κρατά από τις 15 Σεπτεμβρίου, η πόλη πλέον όμως όχι μόνο δεν πέφτει στους τζιχαντιστές, αλλά οι πολιορκημένοι έχουν περάσει στην αντεπίθεση.

Ένα δημοσίευμα στο special-ops.org, αναφέρει ότι οι πολιορκημένοι είχαν βοήθεια και από επίγειες βρετανικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίοι συντόνισαν τις αεροπορικές επιδρομές από το έδαφος και σκότωσαν δεκάδες τζιχαντιστές.

Πρόκειται για τους Βρετανούς κομάντος SAS, οι οποίοι σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα της Daily Mail βρίσκονται στο Ιράκ και καβάλα σε γουρούνες κινούνται γρήγορα στην έρημο, εντοπίζουν τζιχαντιστικούς στόχους και τους εξολοθρεύουν. Εδώ, όμως, έχουμε μια νέα πληροφορία, ένα νέο ισχυρισμό. Ότι δηλαδή οι SAS δεν μάχονται μόνο στο Ιράκ αλλά έσπευσαν και σε βοήθεια της Κομπάνι και των Κούρδων.

Όπως διαβάζουμε στο ξένο δημοσίευμα, οι SAS καθοδήγησαν αεροπλάνα του συνασπισμού σε ένα σημείο που το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωνε δυνάμεις για να εξαπολύσει επίθεση στην Κομπάνι. Εκεί έγινε αεροπορική επιδρομή που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες τζιχαντιστών.

Σε μια άλλη περίπτωση, οι SAS υπέδειξαν που κινούνταν ένα μεγάλο κονβόι από άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα του Ισλαμικού Κράτους. Οι SAS κρυμμένοι σε γειτονικούς λόφους καθοδήγησαν δύο αμερικανικά μαχητικά για να χτυπήσουν τη φάλαγγα των τζιχαντιστών.

Μια πηγή φέρεται να είπε: “Οι Αμερικανοί πιλότοι τους θεωρούν (τους SAS) απλώς υπέροχους. Κατάφεραν να διεισδύσουν σε σπουδαίες θέσεις από όπου βλέπουν τις κινήσεις των τζιχαντιστών και καθοδηγούν τις αεροπορικές επιδρομές. Όλο αυτό το κάνουν διατρέχοντας μεγάλους κινδύνους. Εάν οι θέσεις τους εντοπιστούν από το Ισλαμικό Κράτος θα δυσκολευτούν πολύ να ξεφύγουν. Οι συνθήκες για τους Βρετανούς κομάντος είναι ιδιαίτερα δύσκολες”.

Και συνεχίζει η ίδια πηγή: “Ο ρόλος τους στη μάχη της Κομπάνι έσωσε εκατοντάδες ζωές”.

Οι κομάντος SAS γνωρίζουμε από την Κυριακή, όταν το έγραψε η Daily Mail, ότι επιχειρούν στο Ιράκ εδώ και δύο μήνες έχοντας σκοτώσει περίπου 200 τζιχαντιστές. Ωστόσο, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι SAS, οι καλύτεροι, στάλθηκαν στη Συρία για να βοηθήσουν τους πολιορκημένους στην Κομπάνι.

Πηγές προσθέτουν ότι και Αμερικανοί της ομάδας Δέλτα συνεργάστηκαν ώστε να μην καταφέρουν οι τζιχαντιστές να περικυκλώσουν πλήρως την πόλη.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι SAS εκπαίδευσαν και 200 Κούρδους μαχητές, οι οποίοι θα μπουν στη μάχη της Κομπάνι τις επόμενες ημέρες.

Οι Βρετανοί εκπαίδευσαν τους Κούρδους πώς να χειρίζονται βαριά όπλα και πώς να κατευθύνουν τους όλμους ακριβώς πάνω στις θέσεις των εχθρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr