Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη επίθεση του στρατού του Λιβάνου σε Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα

Μεγάλη επίθεση του στρατού του Λιβάνου σε Ισλαμικό Κράτος και Αλ Νούσρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάχες μαίνονται στον βόρειο Λίβανο, στις περιοχές έξω από τη συνοριακή πόλη Αρσάλ, μεταξύ του στρατού του Λιβάνου και τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Νούσρα.

Ο στρατός του Λιβάνου πολιορκεί τα περίχωρα της Αρσάλ γιατί έχει βάσιμες πληροφορίες ότι εκεί οι τζιχαντιστές κρατάνε τους 25 ομήρους, στρατιώτες και αστυνομικούς, που αιχμαλώτισαν τον Αύγουστο.

Αναφορές κάνουν λόγο ότι ο στρατός σφυροκοπά τις θέσεις των τζιχαντιστών και με βαρύ πυροβολικό.

Η στρατιωτική επιχείριση ξεκίνησε τρεις ημέρες μετά την εκτέλεση ενός ακόμα Λιβανέζου ομήρου, του αστυνομικού Αλί Μπαζάλ, από την Αλ Νούσρα.

Η εκτέλεση του αστυνομικού προκάλεσε μεγάλη οργή μεταξύ τόσο των συγγενών του, όσο και των οικογενειών των υπολοίπων ομήρων, που είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μέχρι και επιθέσεις εις βάρος Σύρων προσφύγων στο βόρειο και βορειανατολικό Λίβανο, αφού οι συγγενείς θεωρούν ότι στους προσφυγικούς καταυλισμούς βρίσκουν καταφύγιο τζιχαντιστές και ότι οι Σύροι πρόσφυγες είναι η αιτία για την άνοδο του τζιχαντιστικού εξτρεμισμού στον Λίβανο.

Μάλιστα, σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, ένα αγόρι σκοτώθηκε και ένας ενήλικας τραυματίστηκε όταν Λιβανέζοι αγανακτισμένοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Επίσης, η επιχείριση ξεκίνησε και μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Κατάρ ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και η Αλ Νούσρα εξέφρασαν την οργή τους επειδή ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε δύο γυναίκες, η μία που ονομάζεται Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι θεωρείται πρώην σύζυγος του “χαλίφη” στο Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και η άλλη είναι η σύζυγος ενός οπλαρχηγού του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης, μαζί με τις γυναίκες συνελήφθησαν και τα παιδιά τους.

Η Αλ Νούσρα ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τον Λιβανέζο αστυνομικό ως αντίποινα στην αιχμαλωσία της Άλα Αλ Οκαΐλι, συζύγου του Αμπού Αλί Αλ Σισάνι.

Οι τζιχαντιστές έχουν απειλήσει ότι θα σκοτώσουν όλους τους ομήρους εάν δεν απελευθερωθούν οι γυναίκες και τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr