ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» - Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να
ΗΠΑ-Ιράν: Χερσαία εκστρατεία υψηλής έντασης διάρκειας 60 ημερών
Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «αδελφή» με τους Μουλάδες του Ιράν
Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η παλαιστινιακή ακροδεξιά ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς βγήκε από τη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό Δικαστήριο που πήρε την εν λόγω απόφαση αφήνει προσωρινά σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν.
Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή της Χαμάς, η οποία έγινε δεκτή επειδή κρίθηκε πως η εισαγωγή στη μαύρη λίστα έγινε «βάσει δημοσιευμάτων».
Ωστόσο, το δικαστήριο τονίζει πως προσωρινά παραμένουν σε ισχύ οι συνέπειες της απόφασης για τρεις μήνες. Στόχος είναι, όπως αναφέρει το Δικαστήριο, να διασφαλιστεί «η αποτελεσματικότητα ενδεχόμενου μελλοντικού παγώματος κεφαλαίων» της Χαμάς.
Υπενθυμίζεται ότι, το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» από το 2001, χρονολογία που κατά την οποία δημιουργήθηκε η λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων σε βάρος των οποίων η Ε.Ε μπορεί να πάρει μέτρα, ενώ, το πολιτικό της σκέλος εισήχθη το Σεπτέμβριο του 2013.























































