ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καλός φίλος ο Σουλτς”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας

“Καλός φίλος ο Σουλτς”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “διαβουλευόμαστε με τους εταίρους ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση στα θέμα κοινού ενδιαφέροντος”, διαβεβαιώνοντας ότι «διαπραγματεύομαστε με ασφάλεια και εγγυόμαστε τη σταθερότητα», επισημαίνοντας ότι αυτή η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο.

Αναφερόμενος στον Μάρτιν Σουλτς τον χαρακτήρισε καλό φίλο, έκανε λόγο για μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση, που συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «για τέσσερα ολόκληρα ο ελληνικός λαός βίωνε την αποτυχία του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης, πλήρωνε τις ευθύνες άλλων, κυρίως την ανάρμοστη σχέση ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία που αρνείτο να πληρώσει τους φόρους και το παλιό πολιτικό καθεστώς που την προστάτευε».

Πρόσθεσε ότι διαβεβαίωσε τον Μάρτιν Σουλτς πως η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την ανάρμοστη σχέση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, καθώς και για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, χωρίς την επιμονή στο λάθος και στην αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας και χωρίς δημιουργία νέων ελλειμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Η Κίμπερλι εκτίμησε ιδιαίτερα την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα για μία ευημερούσα Ανατολική Μεσόγειο

Με τη «βούλα» Μητσοτάκη παραμένει η ακρίβεια το καλοκαίρι

Ένας «σαλταρισμένος» μικρομέγαλος λουστράκος – Ο Ερντογάν θέλει να κάνει «κουμάντο» σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και απειλεί το Ισραήλ

Θεώνη Κουφονικολάκου: Απόλυτη προτεραιότητα της ΕΛΑΣ η μείωση της φορολογίας των μισθωτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...