ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!» τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.
Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική συνέντευξή του. «Τηρώντας τους κανόνες της, βεβαίως, έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια…» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Τουρκία «μια ΝΑΤΟϊκή χώρα που όμως δεν εφάρμοσε τις κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μόνη κερδισμένη ως τώρα. Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο “φάπες”; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!».
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Τόνισε ότι έχει εισηγηθεί τη σύσταση επιτροπής σοφών για το θέμα και υπογράμμισε ότι «στο δεύτερο μνημόνιο έγινε ένα βασικό λάθος; Μια υποχώρηση; Πείτε το όπως θέλετε. Προβλέπει ότι τα λεφτά που παίρνουμε ως χρέος δεν συμψηφίζονται με παλιότερα χρέη. Αυτό είναι λάθος».
«Αν δεν αναγνώριζαν (σ.σ. το χρέος οι Γερμανοί), δεν θα μας ζητούσαν να υπάρχει αυτή η ειδική ρήτρα περί μη συμψηφισμού» πρόσθεσε ο υπουργός.
























































