Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ατζέντα της επίσκεψης Τσίπρα – Κοτζιά στο Βερολίνο

Η ατζέντα της επίσκεψης Τσίπρα – Κοτζιά στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ξεκινούν οι ελληνογερμανικές συναντήσεις και ολοκληρώνονται με την επίσημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. Οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος θα τεθούν μεταξύ άλλων στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, μια ημέρα πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. Οι κυρώσεις στη Ρωσία αλλά και οι γερμανικές αποζημιώσεις αναμένεται να απασχολήσουν τους δύο άνδρες.

Ο κ. Κοτζιάς μεταβαίνει στη Γερμανία την Κυριακή 22 Μαρτίου για να συναντηθεί με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και να προετοιμάσει την έλευση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ και χωρίς να μπει στις λεπτομέρειες της ατζέντας της συνάντησης, είπε ότι οι δύο υπουργοί βρίσκονται ήδη σε στενή επικοινωνία. Στόχος των προσπαθειών είναι να μην αποκτούν διμερή διάσταση ζητήματα που αφορούν συνολικά την ευρωζώνη, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων ο Μ. Σέφερ απέφυγε επιμελώς να απαντήσει με σαφήνεια κατά πόσο οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν το θέμα, συγχρόνως όμως διέψευσε δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης του Spiegel που κάνει λόγο για γερμανική «ελαστικότητα».

Ο πρωθυπουργός στη καγελαρία

Ο Aλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, τη Δευτέρα (23/03), δεν χρειάζεται να έχει μαζί του κατάλογο μεταρρυθμίσεων, όμως οι προτάσεις της Ελλάδας πρέπει να παρουσιαστούν πολύ σύντομα.

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε χθες από το Βερολίνο στην Αθήνα, μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτ.

Στη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ, όπως όλα δείχνουν κάποια θέματα έχουν ήδη ξεπεραστεί, μετά την κρίσιμη διάσκεψη στις Βρυξέλλες, και τώρα στο τραπέζι θα μπουν και άλλα θέματα, όπως η βελτίωση των ελληνο-γερμανικών σχέσεων, που τόσο έχουν επιβαρυνθεί μετά τις εκατέρωθεν επιθετικές δηλώσεις.

Η καγκελάριος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, χαρακτήρισε «εποικοδομητική» την πρώτη της ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Τσίπρα, αλλά τόνισε πως «όλα τώρα πρέπει να γίνουν γρήγορα». Πρόσθεσε πως «οι λεκτικές επιθέσεις ανήκουν στο παρελθόν και τώρα κοιτάμε στο μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...