ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παιδιά στρατιώτες ανάμεσα σε νεοσύλλεκτους στο Ισλαμικό Κράτος

Παιδιά στρατιώτες ανάμεσα σε νεοσύλλεκτους στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες με νεοσύλλεκτους τζιχαντιστές να παρελαύνουν σε κεντρικό δρόμο της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ.

Ωστόσο, χρήστες του διαδικτύου διέκριναν ότι ανάμεσα στους τζιχαντιστές παρελαύνουν και μικρά παιδιά, ή αλλιώς “παιδιά στρατιώτες”.

mosul_isis

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς κοιτώντας τη φωτογραφία, επικεφαλής της πομπής είναι ένας τζιχαντιστής που φορά γιλέκο με εκρηκτικά. Τέτοια γιλέκα φοράνε οι βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάζονται και πάνε “εξπρές” στον παράδεισο.

Ακριβώς πίσω του, οι τρεις νεαροί που ακολουθούν στη σειρά και έχουν επισημανθεί με γαλάζια βελάκια, είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για παιδιά, τόσο από το ανάστημα όσο και στα μάτια τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 12 Απριλίου είχαμε αναρτήσει την είδηση ότι κάτοικοι της Μοσούλης είχαν καταγγείλει το Ισλαμικό Κράτος ότι απήγαγε συνολικά 120 παιδιά από τη νότια και ανατολική Μοσούλη.

Τα παιδιά είναι ηλικίας 12 με 15 ετών και απήχθησαν από τις συνοικίες Κουεϊάρα, Αλ Σούρα, Μπαντούς και Αλ Μπαϊάτζ και μεταφέρθηκαν σε άγνωστες περιοχές με στρατιωτικά οχήματα.

Τότε γράφαμε ότι υπήρχουν υποψίες ότι μπορεί να πρόκειται για παιδομάζωμα, ώστε να σταλούν στις πρώτες γραμμές των μαχών.

Δύο εβδομάδες μετά, λαμβάνοντας υπόψιν και την ταχύρρυθμη εκπαίδευση των νέων τζιχαντιστών προς τον θάνατο, αναρτήθηκε αυτή η εικόνα που ενισχύει τις υποψίες ότι το παιδομάζωμα ήδη άρχισε να παράγει τζιχαντιστές.

Σε μια άλλη εικόνα βλέπουμε τους ίδιους νεοσύλλεκτους τζιχαντιστές να κάνουν επίδειξη μπροστά στους κατοίκους της Μοσούλης.

mosul_isis_2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Ιράκ

Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Ο οπλισμός της οργάνωσης εκτός της ατζέντας των διαπραγματεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου – «Δεν θα παραδοθούμε»

Το τάνκερ «Άγιος Φανούριος» διήλθε από τα Στενά του Ορμούζ

Ισραήλ: Μυστική βάση στο Ιράκ για την υποστήριξη των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr