ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Brussels Group, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο,


















































Ιρανική πυρηνική παγίδα: Γιατί οι χερσαίες επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτες
Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;
Ακρόπολη: 60χρονος μαχαίρωσε Ελληνοαμερικανούς τουρίστες - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Την Τετάρτη 22/07 θα φτάσει μέχρι 43°C
Νίκος Δένδιας: «Ζούμε σε μια κοινωνία ισοπέδωσης» - «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την Άμυνα της Πατρίδας» - Ισχύς μας στους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση, υπογράμμισε κυβερνητικό στέλεχος μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου εν όψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης και της αυριανής συνάντησης με το Brussels Group.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι Γ. Βαρουφάκης, Γ. Δραγασάκης, Γ. Σταθάκη και Ευ. Τσακαλώτος, υπογραμμίστηκε ότι στο δημοσιονομικό μέτωπο οι θεσμοί είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία. «Κλείνουμε, τους δώσαμε και εμείς στοιχεία», ανέφερε η ίδια πηγή, που τόνισε ότι υπάρχουν θέματα που δεν είναι στο τραπέζι, όπως τα εργασιακά.
«Στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ είναι light στο χρέος και σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και η ΕΕ το αντίθετο. «Εμείς παίρνουμε και στα δύο το σκληρό», σημείωσε.
Εκφράστηκε η εκτίμηση ότι οι εταίροι θα το «τραβήξουν» μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε. «Εγώ έχω πει ότι υπάρχουν πολλές τελευταίες στιγμές», υπογράμμισε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βοηθάει στην διαπραγμάτευση.
Άλλο κυβερνητικό στέλεχος, ο οποίος μετείχε επίσης στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα και ειδικά ο Γιούνκερ βοηθά στη διαπραγμάτευση».
























































