Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες χώρες μπλοκάρουν τη φυγή προσφύγων από την Ελλάδα

Ποιες χώρες μπλοκάρουν τη φυγή προσφύγων από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις χώρες τορπιλίζουν μια ελάφρυνση της Ελλάδας και της Ιταλίας στο ζήτημα του μαζικού ρεύματος προσφύγων, αποκάλυψε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

Πρόκειται για τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Δανία, οι οποίες μπλοκάρουν τις σχεδιαζόμενες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσοστώσεις του αριθμού των προσφύγων για τις χώρες της ΕΕ, ανέφερε ο καγκελάριος, ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική σε αυτή τη στάση, που -όπως τόνισε- αποτελεί «αντιαλληλέγγυα συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι ρόταση προς τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης εισήχθη από τον Δ. Αβραμόπουλο, ώστε να μπορεί σημαντικός αριθμός αιτούντων άσυλο να μετεγκατασταθεί από τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης αναμένεται να υλοποιηθεί σε βάθος διετίας και περιλαμβάνει 25.000 πρόσφυγες από την Ιταλία και 15.000 από την Ελλάδα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί ο αριθμός αυτός να ανέβει στις 30.000.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα: 700.000 οι Εβραίοι πρόσφυγες από τις μουσουλμανικές χώρες στο Ισραήλ

Λονδίνο: «Σανδαλάκηδες» διαδηλωτές υπέρ της Γάζας την «έπεσαν» στην Oxford Street

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...