ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία πουλά όπλα στον Λίβανο για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Η Ρωσία πουλά όπλα στον Λίβανο για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βηρυτός χρειάζεται επειγόντως τα ρωσικά όπλα που αγόρασε το περασμένο έτος και ακόμα δεν της έχουν παραδοθεί από τη Μόσχα.

Όπως δήλωσε ο πρέσβης του Λιβάνου στη Ρωσία στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, τα ρωσικά όπλα είναι “πολύ αποτελεσματικά και τα χρειαζόμαστε άμεσα” ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και το Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) που έχουν δημιουργήσει βάσεις στα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου.

“Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε τα ρωσικά όπλα και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας στη Μέση Ανατολή”, είπε ο πρέσβης.

Το 2014 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού του Λιβάνου επισκέφτηκαν τη Μόσχα και έκλεισαν συμφωνία να αγοράσει ο Λίβανος τα ρωσικά αντιαρματικά Kornet, πυροβολικό και πολλούς άλλους τύπους όπλων.

Ο Λίβανος μέχρι στιγμής στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έχει παραλάβει οπλισμό από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο ο Λίβανος παρέλαβε τα πρώτα γαλλικά όπλα, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που είναι τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενο πολυβόλα και αντιαρματικοί πύραυλοι Milan.

Τα όπλα αυτά αγοράστηκαν από έναν ειδικό λογαριασμό ύψους 3 δισ. ευρώ που έχει διαθέσει η Σαουδική Αραβία στον Λίβανο για να εξοπλιστεί. Η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στον Λίβανο ακόμα 1 δισ. ευρώ για αγορά όπλων.

Στις αρχές Ιουνίου ο Λίβανος παρέλαβε και άγνωστο αριθμό αντιαρματικών πυραύλων BGM-71 TOW από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

«Μύλος» με την ενεργειακή εκεχειρία: Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τον Τραμπ και η Μόσχα λέει όχι στην εκεχειρία των 60 ημερών

Τι προσφέρουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία έναντι μερικής ανακωχής

Ο Κατζ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν και δεσμεύτηκε για την εξόντωση του Αλ-Χάγια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr