Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος παγίδευσε με εκρηκτικά την αρχαία Παλμύρα

Το Ισλαμικό Κράτος παγίδευσε με εκρηκτικά την αρχαία Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος παγίδευσε με νάρκες και βόμβες αρχαιότητες στην αρχαία πόλη Παλμύρα, στην κεντρική Συρία, όπως ανέφερε την Κυριακή μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί και καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνισε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής αν οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να ανατινάξουν τα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια, που αποτελούν μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας ή αν τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να εμποδίσουν τις συριακές ένοπλες δυνάμεις να πλησιάσουν στην πόλη.

“Την ναρκοθέτησαν χθες (Σάββατο). Έβαλαν επίσης μερικές βόμβες γύρω από το ρωμαϊκό θέατρο. Ακόμη δεν ξέρουμε τους λόγους” είπε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντουλκαρίμ, είπε από την πλευρά του ότι οι πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος τοποθετεί βόμβες στην Παλαμύρα “φαίνεται πως αληθεύουν”.

“Η πόλη είναι όμηρος στα χέρια τους, η κατάσταση είναι επικίνδυνη”, προειδοποίησε.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τον Μάιο την πόλη που φιλοξενεί κάποια από τα ωραιότερα και πιο καλοδιατηρημένα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια. Οι τζιχαντιστές στο πρόσφατο παρελθόν έχουν καταστρέψει αρχαία ασσυριακά μνημεία στο βόρειο Ιράκ τα οποία θεωρούν “ειδωλολατρικά”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε πλήγματα κατά κέντρων διοίκησης της ιρανικής Δύναμης Κουντς στη Βηρυτό

Συνελήφθη στο Παρίσι η παλαιστινιακής καταγωγής Ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν για υπόθεση τρομοκρατίας· βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή της

Δημοσίευμα YNET: Όχλοι αριστεριστών στην Αθήνα φωνάζουν «Χεζμπολάχ-Χεζμπολάχ» – Ο Χάρης Δούκας κατηγορείται ότι επιτρέπει τον αντισημιτισμό

Το Ισλαμικό Κράτος υποκινεί εμπρησμούς σε συναγωγές

Υπό αμφισβήτηση ο ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ μετά τη νέα έκθεση για τις σχέσεις με τη Χαμάς και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr