Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Θέλουμε συμφωνία με χρήματα και πρόβλεψη για το χρέος

Βαρουφάκης: Θέλουμε συμφωνία με χρήματα και πρόβλεψη για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στόχος μας στο αυριανό Eurogroup είναι να επιτύχουμε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της Ελλάδας αλλά και πρόβλεψη για το χρέος, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους» πρόσθεσε ο κύριος Βαρουφάκης. «Τις τελευταίες η κυβέρνηση κάνει συνεχώς υποχωρήσεις, όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι θεσμοί κάνουν το αντίθετο και σκληραίνουν τη στάση τους, σαν να μην θέλουν συμφωνία» τόνισε.

Πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι και να μπούμε με καλή πίστη στην αυριανή συνεδρίαση, και εγώ και οι συνάδελφοί μου, και να αποφύγουμε ένα αποτέλεσμα για το οποίο δεν θα μας καταδικάσει όλους και τους 19 και τους θεσμούς η ιστορία, εξήγησε ο κύριος Βαρουφάκης.

Όταν πηγαίνεις στον πόλεμο δεν συζητάς την ήττα, είπε αρνούμενος να απαντήσει τι θα συμβεί εφόσον το Eurogroup δεν καταλήξει σε συμφωνία.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συμφωνήσουμε αύριο στο Eurogroup, πρόσθεσε μιλώντας στον Ant1 και συνέχισε: «Αν διαβάσει κανείς την πρόταση της κυβέρνησης, θα πίστευε ότι είναι πρόταση των δανειστών, άρα είναι η σειρά των πιστωτών να κάνουν βήματα ώστε να μας συναντήσουν».

Πρέπει να εισακουστεί η πρότασή μας για αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που θεωρούμε σημαντικό για να προχωρήσουμε σε συμφωνία, αλλά θα πρέπει οι δανειστές να συμφωνήσουν με τα μέτρα που εμείς προτείνουμε, γιατί δεν είναι δυνατόν να χτυπηθούν οι ίδιοι άνθρωποι και πάλι που χτυπούνται τα τελευταία πέντε χρόνια, εξήγησε.

«Προφανώς και είναι» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στο ερώτημα εάν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση – ύψους 8 δισ. ευρώ – είναι υφεσιακά, και υποστήριξε πως η επιλογή ήταν μεταξύ περικοπών των συντάξεων και εισπρακτικών μέτρων.

Οι προτάσεις μας μακροοικονομικά ήταν άψογες και θα καταγραφεί στην ιστορία, αλλά οι δανειστές τις απέρριπταν συνεχώς, υποστήριξε ο υπουργός.

Στο χθεσινό Eurogroup 5-6 χώρες της Ευρωζώνης θεώρησαν πολύ χαλαρότερη από το μνημόνιο την πρόταση των θεσμών και υποστήριξαν ότι δεν έχουν την εντολή να την περάσουν από το κοινοβούλιό τους, παραδέχθηκε ο κύριος Βαρουφάκης και δήλωσε πως αν και έχουν πολύ ενδιαφέρον τα όσα λέγονται κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών

Ο κύριος Βαρουφάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση παράτασης των δανειστών, με χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ. ευρώ, καθώς όπως τόνισε το ποσό αυτό δεν είναι καν πραγματικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...