Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Capital controls: Προς 100 ευρω το ημερήσιο όριο ανάληψης

Capital controls: Προς 100 ευρω το ημερήσιο όριο ανάληψης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλειστά θα παραμείνουν όλη τη βδομάδα μέχρι το δημοψήφισμα τουλάχιστον τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών μετά από εισήγηση που έκανε πριν λίγο το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας στο υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή αποφασίσθηκε να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι το όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ θα είναι έως 100 ευρώ, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες.

Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα επιβληθεί τραπεζική αργία θα υπογραφεί από το υπουργικό συμβούλιο αργότερα απόψε, Κυριακή. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξερχόμενος του Συμβουλίου δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις για την τραπεζική αργία και τα capital controls θα γίνουν μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Δεν θα ανοίξουν αύριο οι τράπεζες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Ανθιμος Θωμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου. «Ψυχραιμία» συνέστησε από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουίλιαμς (Fed): Ο πόλεμος με το Ιράν αναμένεται να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα Funds που αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων: «Θα νικήσουμε!»

ΗΑΕ: Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ

ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά αναβολή της υποχρεωτικής τραπεζικής καταβολής μισθωμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr