Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος – Δεν θα μας κερδίσει

Τσίπρας: Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος – Δεν θα μας κερδίσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο αίτημα για παράταση του προγράμματος έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στους 18 της ευρωζώνης, τους επικεφαλής των Θεσμών και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. “Μπορούν ακόμα και σήμερα το βράδυ να δώσουν τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να αποκαταστήσει τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μετά την επιβολή της τραπεζικής αργίας και την επιβολή capital control ανέφερε ότι έστειλε εκ νέου αίτημα σύντομης παράτασης. «Αναμένω άμεση αντίδρασή τους σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός.

«Η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης αποτελεί πράξη προσβολής και μέγιστη ντροπή για την δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης» είπε και πρόσθεσε στο διάγγελμα: «Η ΕΚΤ δεν αύξησε τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και η ΤτΕ αναγκάστηκε να εισηγηθεί τραπεζική αργία».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στόχος των κινήσεων των Θεσμών είναι να ακυρώσουν το δημοψήφισμα και τόνισε ότι: «Δεν θα τα καταφέρουν οι δανειστές και θα πεισμώσουν τον λαό». Όπως είπε ο λαός θα απορρίψει τα τελεσίγραφα.

«Είναι σαφές ότι η απόφαση του Eurogrοup έχει στόχο να εμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις και ότι: «Αυτές τις κρίσιμες ώρες αναμετρώμαστε με το ανάστημα της ιστορίας – Ο μόνος φόβος είναι ο φόβος. Δεν θα τον αφήσουμε να κερδίσει. Θα τα καταφέρουμε».

Aυτό που απαιτείται τις επόμενες μέρες είναι νηφαλιότητα και υπομονή. Οι καταθέσεις των πολιτών και οι μισθοί και συντάξεις είναι απολύτως διασφαλισμένες, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι “όποιες δυσκολίες αντιμετωπιστούν , πρέπει να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα”.

“Θα τα καταφέρουμε. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων θα στέιλει μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουίλιαμς (Fed): Ο πόλεμος με το Ιράν αναμένεται να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό

Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» – Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να νικήσει τον Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: Ενώ ο λαός «φοβάται» να πάει βενζινάδικο ή σούπερ-μάρκετ η κυβέρνηση Μητσοτάκη «μοιράζει το δημόσιο χρήμα σε “δικούς της” ανθρώπους»

Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 28/03 στη Λαμία: Για «αυτά που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε μαζί»

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...