ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ξενοδοχεία, Τουρισμός,


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Γραφείο Τύπου του ΔΝΤ διαψεύδει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμείο φερόταν να παρακρατεί τις πληρωμές Αμερικανών tour operators σε ελληνικά ξενοδοχεία.
Δεν έχει τεθεί κανένα θέμα πληρωμών και όλα τα τουριστικά γραφεία λαμβάνουν κανονικά εμβάσματα για τις υπηρεσίες τους από όλες τις χώρες του κόσμου διαβεβαιώνει και ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) με αφορμή τα περί ενημέρωσης από tour operators των ΗΠΑ σε ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ότι τα εμβάσματα προς την Ελλάδα θα μπλοκαριστούν στην Αμερική.
Βάσει του Ν. 393/1976, όπως ισχύει, οι tour operators όλων των τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται / συμβάλλονται με ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία για την πραγματοποίηση των οργανωμένων ταξιδίων (που περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο υπηρεσίες, ήτοι μεταφορά, διαμονή, κλπ) των πελατών τους στη χώρα μας.
Επομένως, μόνο τα ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία έχουν δικαίωμα από το νόμο να προχωρούν σε συνεργασίες με tour operators 3ων χωρών.
Μετά από επικοινωνία με μέλη του (τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού), τα οποία διακινούν τον οργανωμένο τουρισμό της Ελλάδας και όπως ενημερώθηκε, μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κανένα θέμα πληρωμών και όλα τα τουριστικά γραφεία λαμβάνουν κανονικά εμβάσματα για τις υπηρεσίες τους από όλες τις χώρες του κόσμου.
Απευθύνει έκκληση προς όλους για απόλυτη ψυχραιμία και προσπάθεια μη διασποράς ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων, προκειμένου να μην εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο ελληνικός τουρισμός και να μην δίνεται έρεισμα στους συνεργάτες/ πελάτες του εξωτερικού να μην πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
«Τέτοιες τοποθετήσεις προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αστάθεια και επ’ ουδενί δεν συμβάλλουν θετικά στην ομαλή λειτουργία του ελληνικού τουρισμού» επισημαίνει.























































