ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν
ΠΑΣΟΚ: Αυτοί απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα
Ο λόγος που οι Άραβες ηγέτες χάνουν τον ύπνο τους για την έκτακτη συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου
Η Έλενα Καραγεωργοπούλου έφυγε από την Πλεύση Ελευθερίας
Σκάνδαλο Έπσταϊν: Η Σάρα Φέργκιουσον «τρομοκρατημένη» ότι ένα πρόσωπο γνωρίζει «βρώμικα μυστικά» της ζωής της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να ανοίξουν και πάλι για εργασίες μόνο αφού έχουν λάβει νέα κεφάλαια και η χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα είναι διασφαλισμένη, ανέφερε ο Α. Ντομπρέτ, μέλος του συμβουλίου του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ και του συμβουλίου της Bundesbank, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
«Πρώτον, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η ελληνικές τράπεζες θα έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί εντός του πλαισίου του νέου προγράμματος βοήθειας», ανέφερε ο Νομπρέτ. «Δεύτερον, πρέπει να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής διαθέσιμη ρευστότητα, σε περίπτωση που οι καταθέτες θέλουν να εκταμιεύσουν περισσότερα χρήματα μετά το άνοιγμα των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Bloomberg, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με τη χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν αρχίσουν οι συζητήσεις για το το τρίτο πακέτο διάσωσης, τα σχόλια του Ντομπρέτ σηματοδοτούν ότι η ΕΚΤ δεν πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ανοίξουν και πάλι άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να διαθέσουν έως 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σύμφωνα με τον Ντομπρέτ, θα πρέπει να προσανατολιστούμε σύμφωνα με αυτό τον αριθμό, αλλά να τον ελέγξουμε με μια εξαντλητική αξιολόγηση ευστάθειας. «Αν η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να τον επανεξετάσουμε», κατέληξε
























































