Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Σε ισχύ από τα μέσα Αυγούστου η συμφωνία – γέφυρα

Γιούνκερ: Σε ισχύ από τα μέσα Αυγούστου η συμφωνία – γέφυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι χαίρεται διότι το ΕCOFIN και η ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για χρηματοδότηση-γέφυρα προς την Ελλάδα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα Αυγούστου.

Ο κ. Γιουνκέρ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Λευκωσία, ρωτήθηκε σε συνέντευξη τύπου κατά πόσο είναι δίκαιη για την Ελλάδα η συμφωνία της περασμένης Δευτέρας και κατά πόσο θα έχει αποτελέσματα.

Στην απάντησή του τόνισε πως πιστεύει «ότι η συμφωνία με την Ελλάδα θα οδηγήσει στα αναμενόμενα αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί το συνολικό πρόγραμμα».

«Πρέπει να καταλήξουμε σε αποτελέσματα», επεσήμανε και εξήγησε: «Αυτό δεν έχει να κάνει με τον κ. Τσίπρα, ή την παρούσα κυβέρνηση, ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει να κάνει με την Ελλάδα».

Ο κ. Γιουνκέρ είπε χαριτολογώντας ότι παρακολούθησε από την τηλεόραση μέχρι τις 2.30 το πρωί τη συζήτηση στην Ελληνική Βουλή και δεν καταλάβαινε, γιατί δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Ωστόσο, είπε, άκουσε πολλές φορές να αναφέρεται το όνομα του.

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πρόσθεσε, τον ενημέρωσε ο συνεργάτης του Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στην αρχική του δήλωση ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι «οι σκληρές αποφάσεις και η δέσμευση έχουν αποδώσει στην Κύπρο, όπως στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία» και συνέστησε «και άλλοι να το λάβουν αυτό υπόψη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα φτηνά drone των 20.000 δολαρίων «ξοδεύουν» πυραύλους των 4 εκατ. δολαρίων

Ευρωκοινοβούλιο: Διεθνής διάσκεψη για την αντιμετώπιση της επιρροής των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στην Ευρώπη

08/03/26: Ημερίδα για την Έμφυλη Βία και τη Δημοκρατία από το Europa Experience Athens

Ιράν: Οι Ευρωπαίοι θα αποτελέσουν νόμιμους στόχους αν εμπλακούν στον πόλεμο

Αύξηση της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη φοβάται η Europol

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...