ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΝΤΡΟΠΗ! Ο Πλεύρης παραδίδει Πόντιο αγωνιστή στους Τούρκους
Τζορτζ Ντικ: Ο πρώτος Ελληνορθόδοξος Ισραηλινός διπλωμάτης (βίντεο)
Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές
Νίκος Δένδιας: «Η ψευδαίσθηση μιας "διαρκούς ειρήνης" κατέρρευσε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε άνοιγμα όλων των τραπεζικών υποκαταστημάτων προσανατολίζονται οι ελληνικές Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες από τον τραπεζικό κλάδο από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, μετά την αύξηση της ρευστότητας από την ΕΚΤ μέσω του ELA.
Η ανάσα ρευστότητας ήρθε αμέσως μετά το πολιτικό μήνυμα με την υπερψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίστηκε ότι τα ελληνικά ομόλογα 3,5 δισ. ευρώ που διακρατά και τα οποία ωριμάζουν στις 20 Ιουλίου θα αποπληρωθούν κανονικά.
Σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι από τις ελληνικές τράπεζες έφυγαν 8,1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ενώ υπογράμμισε ότι τα capital controls έχουν προστατεύσει τους καταθέτες.
Τραπεζικοί κύκλοι πλέον προσανατολίζονται σε αλλαγή του καθεστώτος των αναλήψεων. Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να σηκώνουν από τα ΑΤΜ ποσό ύψους 180 ευρώ με μία δόση κάθε τρεις ημέρες, προκειμένου να μην βρίσκονται κάθε μέρα στις ουρές.
Η υπουργική απόφαση που αναμένεται να υπογράψει απόψε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα προβλέπει ότι η τραπεζική αργία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ από Δευτέρα θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ, πιθανώς και για άνοιγμα όλων των υποκαταστημάτων, διατηρώντας όμως τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών και σε ορισμένες τραπεζικές εργασίες.























































