Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κέρι καλεί Λαβρόφ να πολεμήσουν μαζί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Κέρι καλεί Λαβρόφ να πολεμήσουν μαζί ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Κατάρ τις ερχόμενες εβδομάδες, πώς θα πολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και ποιον ρόλο μπορεί να παίξει το Ιράν.

Μιλώντας στο Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις στη Νέα Υόρκη, ο Τζον Κέρι επεσήμανε ότι το Ισλαμικό Κράτος, που έχει ανακηρύξει χαλιφάτο σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, πρέπει να εξολοθρευτεί.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες είχαν αυτό ακριβώς το θέμα, δηλαδή της εξολόθρευσης των τζιχαντιστών. Όπως έγινε γνωστό, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την Παρασκευή για πρώτη φορά θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ η Τουρκία συμφώνησε -για πρώτη φορά επίσης- να επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να εμπλέξουν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τόσο την Τουρκία όσο και τη Σαουδική Αραβία και πρόσθεσε ότι “απομένει να δούμε τι προετοιμάζονται οι Ιρανοί να πράξουν”.

Η Ρωσία από την πλευρά της προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και γειτονικών της κρατών που είναι εχθρικά απέναντι στη Δαμασκό, μεταξύ των οποίων τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, ώστε να σχηματιστεί μια κοινή συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, εδώ γεννάται η εύλογη απορία: πώς ακριβώς η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία θα πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ εξόπλισαν, χρηματοδότησαν και υποστήριξαν με κάθε τρόπο τους τζιχαντιστές; Το μέλλον θα φανερώσει τι ακριβώς παίζεται…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr