ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρακινοί έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από το Πανεπιστήμιο της Ανμπάρ

Οι Ιρακινοί έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από το Πανεπιστήμιο της Ανμπάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη νίκη κατάφεραν οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις που εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από το Πανεπιστήμιο της επαρχίας Ανμπάρ, στο οποίο είχαν ταμπουρωθεί.

Η επαρχία Ανμπάρ, στο δυτικό Ιράκ, είναι μια από τις μεγαλύτερες περιοχές της Μεσοποταμίας με σουνιτικό πληθυσμό.

Η πρωτεύουσα της Ανμπάρ, η Ραμάντι, έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών στα μέσα Μαΐου, όταν οι ιρακινές δυνάμεις που την υπερασπίζονταν προτίμησαν να τραπούν σε φυγή, αφήνοντας στα χέρια των τζιχαντιστών πολλά όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης.

Η άλωση της Ραμάντι θεωρήθηκε μεγάλη ήττα της ιρακινής κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του ιρακινού στρατού, που για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν είχε το σθένος να πολεμήσει.

Αμέσως μετά την κατάληψη της Ραμάντι, την πρωτοβουλία των πολεμικών επιχειρήσεων στην περιοχή πήραν ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές εκπαιδευμένες από το Ιράν αλλά και ντόπιοι σουνίτες πολιτοφύλακες εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι από το αμερικανικό κράτος εδώ και πολλά χρόνια.

Οι μάχες για την ανακατάληψη του Πανεπιστημίου από το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησαν την Κυριακή και πλέον τη Δευτέρα αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι πρώτες φωτογραφίες των Ιρακινών να πανηγυρίζουν. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο Twitter, αυτή τη φορά ήταν το Ισλαμικό Κράτος που τράπηκε σε φυγή.

Χαρκτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, με Ιρακινούς κυβερνητικούς να κρατάνε λάφυρο μια σημαία των τζιχαντιστών, μέσα στο Πανεπιστήμιο της Ανμπάρ, πριν την κάψουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΟΚ στο Ισραήλ! Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιηθεί από τον Πρόεδρο τον Εμιράτων πριν τη σφαγή της 7/10/23 ότι η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση;

Αρμενικά δικαστικά έγγραφα: Η Τουρκία μετέφερε 2.000 Σύρους τζιχαντιστές στο Αζερμπαϊτζάν για πολεμήσουν τους Αρμένιους

Τζιχαντιστές στη νότια Συρία καλούν σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά του Ισραήλ

Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ: Η ειρήνη απαιτεί την εξαφάνιση της Χεζμπολάχ

Η Αυστρία απαγορεύει το πολιτικό Ισλάμ: «Δεν θέλω και δεν θα αποδεχτώ τα παιδιά μου ή τα παιδιά του έθνους να μεγαλώσουν σε μια μουσουλμανική χώρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr