ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Τουρκία προσέλαβε Αμερικανούς «λομπίστες» - Ποιοι είναι οι φιλότουρκοι νεο-οθωμανοί των ΗΠΑ
Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini - Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία - Χαρές ο Βασιλιάς, νεύρα ο Διάδοχος
Στόχος του Ιράν ο Γιαΐρ Νετανιάχου - Η Μοσάντ ανακάλυψε το σχέδιο δολοφονίας
Συνελήφθη Πακιστανός εμπρηστής - Άναβε φωτιές με αναπτήρα στο Αιγάλεω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να αναγνωριστεί ως “ελεύθερη οικονομία” επιδιώκει η Κίνα, γεγονός που σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να χάσει μεταξύ 1,7 και 3,5 εκατ. θέσεις εργασίας.
Αυτό αναφέρεται σε μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό 25 ομοσπονδιών ευρωπαϊκών βιομηχανιών.
Η έκθεση εξηγεί πως η ενδεχόμενη αναγνώριση της Κίνας ως «οικονομίας της αγοράς» και η χορήγηση του εν λόγω στάτους, που επιδιώκει το Πεκίνο μέχρι το τέλος του 2016, θα μειώσει την ικανότητα της Ε.Ε. να επιβάλει δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές από την Κίνα.
Συγκεκριμένα, η έκθεση προβλέπει ότι οι εισαγωγές βιομηχανικών αγαθών στην ΕΕ θα αυξηθούν κατά 25% έως 50% κατά τα επόμενα τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 1% έως 2% το ΑΕΠ της Ένωσης, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια 1,7 με 3,5 πιθανών θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ταχθεί υπέρ της μονομερούς χορήγησης του επίσημου χαρακτηρισμού της «οικονομίας της αγοράς» στην Κίνα, ενώ οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου εξετάζουν το εν λόγω ενδεχόμενο.























































