Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι θέλουν να χαλάσουν τη συμμαχία Κούρδων – ΗΠΑ, καταγγέλλει το YPG

Οι Τούρκοι θέλουν να χαλάσουν τη συμμαχία Κούρδων – ΗΠΑ, καταγγέλλει το YPG
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γενική Διοίκηση των κουρδικών δυνάμεων του YPG/YPJ στη Συρία διέψευσε δημοσιεύματα τουρκικών Μέσων, σύμφωνα με τα οποία Κούρδοι μαχητές που εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ εμπλέκονται σε αντάρτικες επιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού.

Το YPG καταγγέλλει ότι οι τουρκικές εφημερίδες κατασκευάζουν τέτοιες ιστορίες αποσκοπώντας στο να χαλάσουν την αγαστή συνεργασία μεταξύ του YPG και του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το YPG υπογραμμίζει ότι κανένας μαχητής του δεν εμπλέκεται στον πόλεμο ανάμεσα στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) με το τουρκικό κράτος.

Πρόσφατα Αμερικανοί αξιωματούχοι επαίνεσαν τις πολεμικές ικανότητες των Κούρδων ανταρτών της Συρίας και οι Τούρκοι, όπως ήταν αναμενόμενο, έπαθαν “υστερία”.

“Οι Κούρδοι της Συρίας ανακατέλαβαν περισσότερα από 17.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από το Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο Πάτρικ Ράιντερ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Σεπτεμβρίου.

“Θέλουμε να δούμε αυτές τις δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος να συνεχίσουν να έχουν επιτυχίες”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Κούρδοι αντάρτες της Συρίας εκπαιδεύονται, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, από Αμερικανούς κομάντος. Οι Κούρδοι της Συρίας αλλά και του Ιράκ θεωρούνται από τις ΗΠΑ οι μόνοι αξιόλογοι και αξιόμαχοι σύμμαχοι που έχουν στη Μέση Ανατολή.

Η αναβάθμιση των Κουρδικών ενόπλων δυνάμεων ως στρατηγικού συμμάχου των ΗΠΑ δεν αφήνει τον Ερντογάν τα βράδια να κοιμηθεί. Ο σουλτάνος της Άγκυρας σκέφτεται συνεχώς τρόπους πώς να καταστρέψει εντελώς τους Κούρδους, τους οποίους θεωρεί τον υπ΄αριθμό ένα εχθρό της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr