Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

15 ρωσικά φορτηγά αεροσκάφη ξεφόρτωσαν όπλα και άνδρες στη Συρία

15 ρωσικά φορτηγά αεροσκάφη ξεφόρτωσαν όπλα και άνδρες στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 15 ρωσικά φορτηγά αεροσκάφη που μετέφεραν «εξοπλισμό και προσωπικό» προσγειώθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε στρατιωτική βάση στη δυτική Συρία, δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή.

«Εδώ και δύο εβδομάδες και έως το Σάββατο το πρωί ένα φορτηγό αεροσκάφος προσγειώνεται καθημερινά στη στρατιωτική βάση Χμέιμιμ» που βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκειας, βασικό προπύργιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, επεσήμανε η πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την ίδια, «τουλάχιστον 15 αεροσκάφη αυτού του τύπου που έφεραν τα χρώματα της ρωσικής σημαίας, μετέφεραν εξοπλισμό και προσωπικό» σε αυτή τη βάση που βρίσκεται στο πολιτικό και στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπάσελ Αλ Άσαντ, 25 χιλιόμετρα νότια της Λαττάκειας.

Τα φορτηγά αεροπλάνα συνόδευαν κατά την απογείωση και την προσγείωσή τους μαχητικά αεροσκάφη «εν είδει προστασίας», διευκρίνισε.

Στη συνέχεια το φορτίο των αεροπλάνων μεταφέρεται σε φορτηγά τα οποία κατευθύνονται εκτός του αεροδρομίου, σημείωσε η ίδια πηγή.

Εδώ και εβδομάδες η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας στη Συρία με μαχητικά αεροσκάφη, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και σύγχρονο εξοπλισμό, ένα μέρος του οποίου δίνεται στον συριακό στρατό ο οποίος μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

Υψηλόβαθμος Σύρος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ρωσική στρατιωτική εμπλοκή αποτελεί «σημείο καμπής».

Οι ΗΠΑ έχουν επισημάνει ότι θα δεχόντουσαν θετικά μια ρωσική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, όμως φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν κυρίως να ενισχύσουν την κυβέρνηση Άσαντ και θα επιτεθούν εναντίον συριακών, κουρδικών ή μετριοπαθών ομάδων τις οποίες υποστηρίζει η Ουάσιγκτον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ελάχιστες» οι πιθανότητες συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν, δηλώνουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στην «Post»

Τραμπ: Το καθεστώς στο Ιράν έχει ήδη αλλάξει

Η κυβέρνηση Τραμπ πλήττει ιρανικές ενεργειακές υποδομές εν μέσω μαζικής κινητοποίησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων

Στελέχη πετρελαϊκών προειδοποιούν για μακροπρόθεσμες ζημιές από τον πόλεμο με το Ιράν, ενώ οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν την κρίση

Οι Ιρανοί «μάγκεψαν» και απειλούν ότι «θα εξαλείψουν πλήρως κάθε ελπίδα διαπραγμάτευσης από το μυαλό των επιτιθέμενων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr