Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Έρχονται “πιο δύσκολες καταστάσεις” με το προσφυγικό

Αβραμόπουλος: Έρχονται “πιο δύσκολες καταστάσεις” με το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη να προετοιμαστεί άμεσα η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στο CNN, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο αρμόδιος επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, τόνισε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές και πρόσθεσε πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξεονοφοβίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο επίτροπος και συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ευρωπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Politico: Ιταλία και Βέλγιο μπλοκάρουν το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

ΕΕ: Αποφάσισε επ’ αόριστον «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 210 δισ. ευρώ -Αντιδράσεις από 4 χώρες-μέλη

ΕΕ: «Χαράτσι» 3 ευρώ στα μικρά δέματα ηλεκτρονικού εμπορίου από πλατφόρμες όπως οι Temu και Shein

Ο… ουκρανικός λόγος της επιλογής Πιερρακάκη για πρόεδρος του Eurogroup

«Βόμβα» Ζελένσκι για δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...