ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Τζον Κέρι,


















































Ισλαμιστικός μαθητικός ξεσηκωμός στο Αζερμπαϊτζάν υπέρ της «χιτζάμπ» - Φήμες για στρατιώτες στασιαστές και υποκίνηση από Τουρκία και Ιράν
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Ο Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τον Ερντογάν για «νεο-ιμπεριαλισμό» - Η Τουρκία συμπεριφέρεται στο Αζερμπαϊτζάν σαν προτεκτοράτο
Αυτές είναι οι μειώσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ κίνησης και βενζίνη
Τούρκοι φίλαθλοι μετέτρεψαν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ σε ογκώδη διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ
Αρχηγός Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MI5): Υβριδικός πόλεμος και βιολογικά όπλα «κατασκευής» Τεχνητής Νοημοσύνης - Από Ιράν, Ρωσία, Κίνα οι απειλές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προειδοποίησε ότι τα βίαια επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο και κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους ηγέτες να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς, «σε μια κρίσιμη στιγμή».
«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η βία και ο κίνδυνος να δούμε την κατάσταση να ξεφεύγει εκτός ελέγχου», δήλωσε στους δημοσιογράφος στη Βοστόνη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος επέστρεψε από μονοήμερη επίσκεψη στη Μέση Ανατολή όπου απηύθυνε έκκληση για τερματισμό της βίας, η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 100 ανθρώπων από την αρχή της χρονιάς.
Ο κ. Κέρι είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ηγέτες και από τις δύο πλευρές έχουν φτάσει σε κομβικό σημείο και είναι πλέον στο χέρι τους να πάρουν σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε διαρκή ειρήνη.
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές να προβούν σε θετικά βήματα για να μειωθεί η ένταση και σε ειλικρινείς δεσμεύσεις για τη λύση των δύο κρατών.
«Νομίζω ότι φθάνουμε σε ένα σημείο καμπής τώρα που οι δύο πλευρές πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον, και φυσικά ελπίζουμε να κάνουν επιλογές που θα προωθήσουν τις προοπτικές για διαρκή ειρήνη», τόνισε.























































