Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα 20 δισ. δολάρια η ζημιά για την Τουρκία από τις ρωσικές κυρώσεις

Στα 20 δισ. δολάρια η ζημιά για την Τουρκία από τις ρωσικές κυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία μπορεί να ζημιωθεί έως και 20 δισ. δολάρια ετησίως, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ της εξαιτίας των ρωσικών κυρώσεων, λένε Τούρκοι βουλευτές.

Την προειδοποίηση για την τεράστια οικονομική ζημιά έκαναν βουλευτές από το τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (Cumhuriyet Halk Partisi, CHP).

Σύμφωνα με τη Hurryiet Daily News, ο πρώην δήμαρχος της Αττάλειας και βουλευτής του CHP, Μουσταφά Ακαϊντίν (Mustafa Akaydin), υπολογίζει ότι μόνο η πόλη του θα χάσει 6,5 δισ. δολάρια από τις τουριστικές ακυρώσεις, ενώ ο αγροτικός της τομέας θα ζημιωθεί ακόμα 500 εκ. δολάρια εάν Τουρκία και Ρωσία δεν αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

“Περίπου 40.000 Ρώσοι ζουν στην Αττάλεια και 200.000 Τούρκοι στη Ρωσία. Η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό”, είπε ο Ακαϊντίν.

Επίσης ζήτησε από το κράτος να διανείμει την αγροτική παραγωγή που περισσεύει και δεν θα εξαχθεί στη Ρωσία στους φτωχούς, ενώ αποκάλυψε ότι οι Τούρκοι σκέφτονται να βρουν τρόπο να εξάγουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία μέσω τρίτων κρατών.

Ένας άλλος βουλευτής του CHP, ο Τσετίν Οσμάν Μπουντάκ (Cetin Osman Budak), που είναι πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αττάλειας, υπολογίζει ότι η πόλη θα χάσει το 25% του τουριστικού της εισοδήματος και ότι η κρίση στις σχέσεις Άγκυρας – Μόσχας θα επηρεάσει όλη τη Ρωσία.

“Η Τουρκία μπορεί να χάσει συνολικά μέχρι και 20 δισ. δολάρια ετησίως, το 3% του ΑΕΠ της, εάν συνεχιστεί η κρίση με τη Ρωσία”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr