Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία χτίζει συνοριακό φράχτη στα σύνορα με τη Συρία

Η Τουρκία χτίζει συνοριακό φράχτη στα σύνορα με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία λέγεται ότι έχει αρχίσει να χτίζει έναν συνοριακό φράχτη κατά μήκος των 82 χιλιομέτρων συνόρων της με τη Συρία που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ήδη έχουν υψωθεί πλάκες ύψους τεσσάρων μέτρων στα σύνορα στις επαρχίες της Κιλίς και του Γκαζιαντέπ.

Ωστόσο, καμία επίσημη κυβερνητική αρχή στην Τουρκία δεν επιβεβαιώνει το χτίσιμο του συνοριακού φράχτη, ο οποίος αποσκοπεί στο να εμποδίζει ξένους τζιχαντιστές να εισέρχονται στη Συρία και το λαθρεμπόριο με το Ισλαμικό Κράτος. Σε κάθε περίπτωση ο φράχτης δεν φτιάχνεται με “χαρά” του Ερντογάν, το έχουν επιβάλλει οι Αμερικανοί.

Οι ΗΠΑ έχουν στριμώξει άγρια την Τουρκία να πάψει να βάζει πλάτη στις τζιχαντιστικές συμμορίες και να διακόψει τις ροές εθελοντών τζιχαντιστών και εφοδίων μέσα από το έδαφός της προς τη Συρία.

Με την οικοδόμηση του φράχτη, εάν τελικά επιβεβαιωθεί, η Τουρκία προσπαθεί να δείξει καλό πρόσωπο και διάθεση συνεργασίας στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών που η ίδια εξέθρεψε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Δαμασκού επιτέθηκε στους Κούρδους στο Χαλέπι

Νετανιάχου: Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος «είμαστε προσηλωμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»

Τελεσίγραφο Νετανιάχου στην Τουρκία: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί»

Σε υστερία και νευρικό κλονισμό οι τουρκικές εφημερίδες με την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία – Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr