ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ποπόσκι, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη αξιωματούχου από την ΠΓΔΜ εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς και οι δύο πλευρές αναζητούν έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα καταπολεμά τον ακραίο εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και από τις δύο μεριές.
Από την πλευρά του, ο Νικόλα Ποπόσκι τόνισε ότι ΠΓΔΜ και Ελλάδα πρέπει να ανέβουν ένα βουνό προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας και υπογράμμισε ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών.
Η συνάντηση λαμβάνει χώρα μετά τις δηλώσεις την Τετάρτη, του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Νικόλα Γκρουέφσκι, ο οποίος εμφανίστηκε διατεθειμένος να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος με την Ελλάδα προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά.
«Θα μας άρεσε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν τον διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση και αν την βρούμε, θα πρέπει να προστρέξουμε στους πολίτες και να οργανώσουμε ένα δημοψήφισμα», είπε ο Γκρουέφσκι σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».
«Πρέπει να βρούμε κάποια λύση μέσω του διαλόγου και μετά να ρωτήσουμε τους πολίτες αν αυτό είναι καλό ή όχι», εξήγησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.
























































