ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το Ιράν επιστρατεύει παιδιά από 12 ετών στον εν εξελίξει πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με οριακή πλειοψηφία -29 ψήφοι υπέρ και 26 εναντίον- η κυπριακή Βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, ο οποίος είναι ο τελευταίος μνημονιακός, καθώς τον ερχόμενο Μάρτιο η Κύπρος αναμένεται να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης.
Υπέρ, ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ. Παρά τη θετική ψήφο ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ άσκησαν δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Κατά τάχθηκαν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι.
Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει έξοδα, εξαιρούμενων των χρηματοοικονομικών ροών, ύψους 5,941 εκατ.ευρώ σε σύγκριση με αναθεωρημένα έσοδα 5.860εκατ. ευρώ το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 1,4%. Οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού του 2016 ανέρχονται στα 6,060εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 5.975 εκατ. ευρώ του προηγούμενου χρόνου παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 1,4%.
Το σύνολο των προϋπολογιζόμενων δαπανών, εξαιρουμένων των αποπληρωμών δανείων, ανέρχονται στα 6,636εκατ.ευρώ σε σύγκριση με 6.660 εκατ. ευρώ το 2015 , παρουσιάζοντας οριακή μείωσης 0,4% λόγω της μείωσης των δαπανών για τόκους.
Αύξηση 5% παρουσιάζουν οι αναπτυξιακές δαπάνες το 2016 λόγω της συμπερίληψης νέων αναπτυξιακών έργων κάτι το οποίο, όπως επισήμανε ο υπουργός, κατέστη εφικτό λόγω των οικονομικών περιθωρίων που δημιουργήθηκαν αλλά και της μείωσης των δαπανών για τόκους.
























































